Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Het ziet er wel een tikkeltje anders uit dan vorig seizoen.

PREVIEW: ijsberen, beeldhouwen en natuurlijk ook straffe optredens tijdens Knockouts in ‘The Voice van Vlaanderen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De teams van de coaches in ‘The Voice van Vlaanderen’ zijn gevormd na de Blind Auditions. Dat wil zeggen dat het hoog tijd is voor de gevreesde Knockouts. En die zien er dit jaar een tikkeltje anders uit.

Vijftien, zoveel talenten mochten coaches Jan Paternoster, Natalia, Koen Wauters, Mathieu Terryn en Laura Tesoro kiezen om deel uit te maken van hun felbegeerde teams. Vanaf komende vrijdag, 4 november, gaat de volgende fase van start: de gevreesde Knockouts. Al gaan die er dit keer wel wat anders aan toe. In de Knockouts Redzone nemen de kandidaten het op tegen hun volledige team. Op basis daarvan beslist hun coach of ze een plekje krijgen in de Battles of naar huis moeten. Bij twijfel belanden ze in de Redzone. Maar daar mogen maar maximaal drie kandidaten inzitten, waarvan elke coach dus nog eentje mag meenemen naar de volgende ronde.

Stelen maar!

De coaches kunnen elkaar trouwens nog een hak zetten, want voor een kandidaat in de Redzone terechtkomt, kunnen andere coaches hem of haar nog stelen voor hun eigen team! Aan het einde van de Knockouts zullen er in elk team slechts zes kandidaten overblijven: vijf ‘bekenden’ en een gestolen deelnemer. Het zal er dus sowieso hard aan toegaan!

Dat zal kandidate Louise (24) geweten hebben. Vorig seizoen brak ze voor ze aan de Knockouts kon meedoen haar kaak en moest ze noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Dit keer is ze nog in opperbeste gezondheid, dus haalt ze alles uit te kast om coach Natalia te overtuigen en door te stoten naar de Battles. Maar Natalia is tijdens de repetities streng voor haar poulain. ‘Ze moet gewoon zingen en geen afgeleide geluiden produceren’, aldus de zangeres. Ze is fan van de stem van Louise, maar vraagt zich soms af wát ze aan het doen is. Oeps! ‘Als ze mij nadoet, denk ik: fuck!’, aldus Louise. ‘Ik zing al vierentwintig jaar zo, dus het is moeilijk om dat op een week aan te passen.’

IJsberen en beeldhouwen

Voor de deelnemers het beste van zichzelf moeten laten zien, leren ze elkaar een beetje beter kennen tijdens een teamactiviteit die hun coachen organiseerden. Koen Wauters bekijkt in een cinemazaaltje met iedereen elkaars audities. Jan jamt met zijn team in de studio van Black Box Revelation, Natalia organiseert een workshop beeldhouwen en Mathieu gaat ijsberen. 

Nog een nieuwigheid is trouwens de presentatie, want Aaron Blommaert heeft in deze Knockouts niet het gezelschap van An Lemmens, maar van Gloria Monserez. Zij vervangt An tijdens haar moederschapsverlof en helpt Aaron de kandidaten door deze zware rondes te loodsen.

‘The Voice van Vlaanderen’ zie je elke vrijdag om 20u35 en zondag om 19u55 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '