Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© hbo

Helemaal niet zo eng.

OMG: zo ziet de Night King uit ‘Game of Thrones’ er in het écht uit

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We zouden hem niet tegen het lijf willen lopen: de Night King uit ‘Game of Thrones’. Maar in het echte leven valt het allemaal goed mee. Vladimír Furdík is de acteur achter het enge masker.


Er spelen heel wat smeerlapkes mee in ‘Game of Thrones’, maar een van de meest gevreesde personage is toch de Night King. Deze gehoornde engerd laat de doden herrijzen tot White Walkers, en met dit leger van enge, moordlustige zombies wil hij iedereen in de Zeven Koninkrijken uitroeien.

Echte fans zitten natuurlijk elke maandagavond aan hun televisiescherm gekluisterd om de nieuwste aflevering van het achtste en allerlaatste seizoen van deze topserie te bekijken. Zij weten al hoe de confrontatie van de Night King met Daenerys, Jon Snow en hun bondgenoten verliep. Wij houden zelf niet van spoilers, dus we zullen dan ook niets verklappen.

Stuntman


Wat we jullie wél willen meegeven, is hoe de Night King er in het echte leven uitziet. De acteur die in de huid kruipt van deze slechterik is de 48-jarige Vladimír Furdík uit Slowakije. Hij ziet er helemaal niet zo eng uit, en zijn lichte ogen buiten rekening gehouden heeft hij eigenlijk niets gemeen met zijn angstaanjagend personage.

Vladimír is naast acteur ook stuntman, onder meer in de Bond-film ‘Skyfall’, ‘Thor’ en ‘Robin Hood’. Hij speelde in die hoedanigheid zelfs nog een aantal andere kleine rolletjes in ‘Game of Thrones’. Vladi is trouwens niet de eerste acteur die de rol van de Night King op zich nam. In seizoen vier en vijf zette Richard Brake die vertolking neer.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '