Home FASHION & BEAUTY Beauty HOW-TO: vlechten als in ‘Game of Thrones’

HOW-TO: vlechten als in ‘Game of Thrones’

Kopieer het kapsel van je favo personages!

De temperaturen stijgen, maar wij keken de voorbije weken uit naar de komst van de winter. Het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ is namelijk éíndelijk van start gegaan en biedt naast drakenvuur en ijzige zombies ook bakken hairspiration. Make-upartieste Sabine Peeters toont ons hoe je zelf zo’n Daenerys- of Sansa-kapsel creëert.

Fans moesten bijna twee jaar wachten op het achtste en allerlaatste seizoen van ‘Game of Thrones’. Tijd genoeg om je te verdiepen in het vlechtwerk uit de serie, zo dacht visagiste Sabine Peeters. Ze liet zich inspireren door de sterke vrouwen van Westeros en legt uit hoe je aan zo’n Khaleesi-kapsel begint.

Mother of braids

Behalve mother of dragons is Daenerys Targaryen volgens ons ook de queen of braids. Haar look mocht volgens Sabine niet ontbreken: ‘De symboliek achter het haar van Dany is heel interessant. Naarmate ze sterker wordt, worden haar kapsels ingewikkelder. Zeker in de eerste seizoenen gaat ze van twee, naar vier, naar zes vlechten, die dan ook nog eens worden opgestoken (lacht).’ Dat willen wij ook!

How-to:

  • Maak 2 (of 3) opliggende Franse vlechten aan weerszijden van je hoofd. Dit doe je door telkens een extra streng haar mee te nemen in de vlecht.
  • Laat vooraan enkele lokken los.
  • Breng de linker- en rechtervlecht vanachter op het hoofd samen op elk niveau en creëer zo één grote vlecht.
  • Stop de losse lokken achter je oren
  • Krul de rest van je haar met een krultang en Daenerys Stormbraid is born.
© Christian Smits

Stark vlechtwerk

Sansa Stark moest al heel wat gevaren en gruwels doorstaan, maar haar looks hebben er nooit onder geleden. Deze dame van Winterfell kent het geheim van een goede vlecht. Sabine: ‘Je kan haar kapsel op twee manieren nabootsen: twee twisted braids in combinatie met los haar of die twee vlechtjes verwerkt tot zijdelingse fishtail braid voor wie de warrior-look wil en echt lang haar heeft.’

How-to:

  • Begin met 2 Franse vlechten vanaf het voorhoofd in het midden van je kruin. Maak ze opnieuw door telkens een extra streng haar mee te nemen.
  • Breng de 2 vlechten samen door ze om elkaar heen te draaien en maak onderaan vast met een elastiekje.
  • Laat de rest van het haar los zoals op de foto, ideaal bij kort haar.
    OF verwerk de samengebrachte vlecht met de rest van het haar tot één chunky visgraatvlecht. The North remembers.
© Christian Smits

Cocktails are coming

Niet overtuigd van je eigen kunnen? Op woensdag 24 april doet Sabine alles nog eens voor in de tijdelijke ‘Game of Thrones’-bar van Black Smoke Antwerpen in samenwerking met Telenet. De plaatsen voor deze speciale avond zijn enorm beperkt, maar gelukkig is de bar tot en met 19 mei doorlopend open voor een hapje en een drankje.

De kapsels uit ‘Game of Thrones’ mogen dan veel oefening en geduld vragen, volgens Sabine hoef je niet te stressen als het niet van de eerste keer lukt: ‘De vrouwen uit de serie zijn stoer en hun kapsels zijn dat ook. Het hoeft er dus zeker niet te perfect uit te zien.’ Oef!

Meer info over de ‘Game of Thrones’-bar van Black Smoke en het programma vind je hier. De bar is open van woensdag tot en met zondag, vanaf 17u. Je volgt het laatste seizoen van ‘Game of Thrones’ via Play en Play More van Telenet, met elke maandag een nieuwe aflevering om 3u ’s morgens.

Lees ook: