Home Lifestyle 11 gedachten die iedereen had tijdens aflevering 3 van ‘Game of Thrones’

11 gedachten die iedereen had tijdens aflevering 3 van ‘Game of Thrones’

Opgelet spoilers, alleen lezen als je de aflevering al zag!

Game of Thrones season 8 episode 3

De derde aflevering van ‘Game of Thrones’, seizoen 8, heeft al onze verwachtingen overtroffen. En die waren nochtans hoger dan hoog. Dit zijn de 11 dingen die door ons hoofd gingen toen we ‘The Long Night’ zagen, meer uit onze zetel aanmoedigingen roepend dan rustig erin.

1. ‘t Is te donker, iemand moet het licht aanzetten

Oké, we hadden nu niet gedacht dat ‘The Long Night’ overdag zou plaatsvinden, maar de helft van onze energie hebben we toch verspild aan het toeknijpen van onze ogen om te zien wie er nu juist onder die White Walker lag en of hij of zij nu al aan flarden was gescheurd of niet. Een extra spotje was tof geweest, regisseur!

@HBO

2. Waar is het PLAN?

Het moment dat de Dothraki allemaal opgeslorpt werden door de White Walkers – nog even hoop je dat ze uit het zicht verdwijnen door de afstand – besef je: dit komt niet goed. En dat denk je eigenlijk gedurende de hele aflevering. Komaan gasten, hadden jullie niet één of ander geniaal plan moeten hebben om die White Walkers te stoppen? Er is geen beginnen aan! Dieptepunt: als The Night King alle doden weer doet opstaan. Wij hadden ons al lang gewoon verstopt in een holleke.

3. Is Sam oké? Is Sam oké?

Iedereen over zijn of haar favoriete personage. Of het nu Jaime of Brienne of Sam is: de kans zat er dik in dat onze favo deze keer zou sneuvelen. Wij zijn blij: Sam is oké. En die van u?

4. Jon Snow, kom nekeer van uw draak en doe iets!

Niet zijn beste aflevering, deze. Jon Snow was eerder Jon Slow: een beetje vliegen boven alle chaos en al zijn vrienden laten afslachten. Zo kennen we u niet, Jon! Op het einde wil hij dan op z’n eentje de White Dragon aanpakken maar ook dat wordt opgelost door iemand anders.

5. OMG, ja, kleine vrouw wiens naam ik niet ken!

De kleine vrouw heet blijkbaar Lyanna Mormont en was de op één na coolste vrouw van de aflevering. Op nummer 3 staat Melisandre omwille van haar goeie vuurskills en op 1, ja, daar zullen we het straks over hebben. Terug naar Lyanna, die zelf platgeknepen wordt door de reus maar als laatste daad hem – tsjakka – in zijn oog steekt en zo ons hart verovert.

6. Theon Greyjoy: wij zijn bijna vergeten dat ge een stukske mankeert.

Zo schoon, wanneer Bran hem zegt dat hij een goeie man is. En hij zich heldhaftig laat aan een stok spiezen door The Night King. De beelden van zijn marteling blijven op ons netvlies gebrand, maar hij zal nu wel voor altijd herinnerd worden als de man die als enige de ballen had om op de White Night af te lopen. Oh ironie.

7. Oei, die is dood. Dienen enen, die we kennen maar ook niet.

In totaal stierven 6 hoofdpersonages, maar bij de meesten konden we niet meer roepen dan dit. We hadden ons verwacht aan Red Wedding-taferelen, maar die zullen dan nog moeten komen. We zitten in de helft van de reeks: dat belooft.

8. Arya Stark, ik wil u zijn.

Maar echt, is er iémand blijven zitten tijdens Arya’s heldhaftige optreden? Dé heldin, dé vrouw die we allemaal willen zijn, dé redder van de nacht, de ochtend en alle andere momenten van de dag. Heel even vreesden we dat zij dan toch het hoofdpersonage zou zijn dat deze aflevering niet zou overleven en dat haar hetzelfde lot was beschoren als Lyanna, maar dat was buiten haar vingervlugheid gerekend. Nu pas begrijpen we waarom ze zo lang blind in Braavos in de leer was: it all comes to this moment.

9. Cersei, ge gaat uw best mogen doen

Want iedereen die deze strijd samen heeft gestreden, heeft een band voor het leven. Ja, ze zijn zwaar verzwakt en verwond maar de strijd tegen de White Walkers kàn niet anders dan de verschillen van de tafel geveegd hebben. Toch?

10. Jorah had zich geen mooiere dood kunnen wensen: in de armen van Dany.

Opnieuw redt Jorah de vrouw van zijn dromen uit een penibele situatie, maar deze keer bekoopt hij het wel met zijn leven. ‘I am hurt’, fluistert hij na talloze messteken en Dany neemt het hoofd van haar trouwste vriend op haar schoot. Het meest ontroerende moment van de aflevering, en de dood die ons het meest aangrijpt. Niet in het minst omdat we van Jorah de naam wel konden onthouden.

11. We hebben het eigenlijk nog zo slecht niet, in België

Een beetje een absurde gedachte, maar we waren toch vooral toch blij dat we uit onze zetel dit tafereel konden aanschouwen en niet zélf in het strijdgewoel stonden. Geen White Walkers, geen doden die in de crypte kunnen opstaan, geen draken. En ook voor dat weertje daar zouden we niet tekenen.

Lees ook: