Home Lifestyle 7 details die je hebt gemist in de ‘Game of Thrones’-trailer

7 details die je hebt gemist in de ‘Game of Thrones’-trailer

Is Cersei niet langer zwanger en kiest Jaime de kant van Daenerys?

© hbo

Gisteren kregen we eindelijk een sneak peek van het allerlaatste seizoen van ‘Game of Thrones’. De spannende trailer gaf al enkele opvallende zaken prijs, wij zetten ze op een rijtje voor jullie.

Nog 39 keer slapen en we kunnen eindelijk de allereerste aflevering zien van het helaas allerlaatste seizoen van de immens populaire serie ‘Game of Thrones’. Fans weten dat ze in de reeks werkelijk alles kunnen verwachten: van hoofdpersonages die sneuvelen over incest tot bloederige moordpartijen. Niemand is veilig in de strijd om de IJzeren troon!

Enkele opvallende zaken

Om ons geduld te belonen, kregen we gisteren de langverwachte trailer van seizoen acht te zien. De verwachtingen waren hoog, maar ze werden één voor één ingelost. De enorm duistere en spannende video van amper twee minuten deed ons op het puntje van onze stoel zitten, en nu verlangen we nóg harder naar 14 april. Het filmpje gaf wel al een aantal opvallende en belangrijke zaken prijs. Wij zetten ze even op een rijtje voor jullie:

1. Tormund leeft

We dachten dat hij sneuvelde op het einde van seizoen zeven, toen de White Walkers The Wall aanvielen. Maar Tormund, de leider van de Wildlings, is zo te zien alive and kicking!

2. De Golden Company kiest de kant van Cersei

Euron Greyjoy werd door Cersei op pad gestuurd om de Golden Company te overtuigen aan haar zijde te vechten. Hij lijkt in zijn opzet geslaagd, want de vloot is onderweg met een heleboel vaten. We zijn bang dat deze het gevreesde en uiterst fatale wildfire kunnen bevatten.

3. Cersei is niet langer zwanger

In seizoen zeven vertelt Cersei dat ze opnieuw zwanger is van Jaime, haar broer. In de trailer zien we hoe ze toch opnieuw haar geliefde wijn drinkt, waardoor we denken dat ze de baby kwijt is.

4. Jon Snow zal een draak berijden

In een bepaald beeld zien we dat twee draken hun kop laten zakken voor Daenerys en Jon Snow. Dit doen ze enkel als iemand wil opstappen om hen te berijden. We zijn er dus van overtuigd dat Jon Snow, net als de Drakenkoningin, met een draak zal vliegen.

5. De strijd zal gevoerd worden in Winterfell

We zien hoe vrouwen, kinderen – waaronder Gilly en haar baby Sam – en ouderen naar de crypte van Winterfell worden geleid. Er zal dus een spannende strijd plaatsvinden in het noorden.

6. Jaime Lannister zal aan de zijde van Daenerys vechten

Jaime keert zijn zus en grote geliefde de rug toe, en zal de goede kant kiezen – die van Daenerys en Jon Snow – om te vechten tegen de Night Walkers.

7. Melisandre ontbreekt

We zien zo goed als alle belangrijkste en nog levende personages terug in de trailer, behalve Melisandre. Zal zij haar krachten optimaal gebruiken en een belangrijke rol spelen in de finale?

Lees ook: