Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Amazon Prime Video/ VTM/ Eén

Dina Tersago zit vanaf woensdag weer in de renovaties en ook 'Radio Gaga' is (even) terug van weggeweest.

7 nieuwe programma’s, series en films die je deze week gezien wil hebben

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.


Radio Gaga


Dominique Van Malder en Joris Hessels halen ‘Radio Gaga’ even vanonder het stof om een ode te brengen aan de zorg. Ze maakten twee aflevering aan het UZ in Gent en eentje aan WZC Damiaan, het grootste woonzorgcentrum van ons land. Portretten van en interviews met personeel, patiënten, bewoners en bezoekers wisselen af met muzikale verzoekjes.

Woensdag om 20u40 op Eén.

© VRT

Huis Gemaakt


Dina Tersago is terug in haar gewoonlijke habitat, hetzij op een andere zender. In ‘Huis Gemaakt’ zit ze net als in ‘Blind Gekocht’ in de renovaties, maar het format van het programma verschilt wel. Negen koppels verbouwen drie huizen – dus in groepen van drie – en uiteindelijk wint één duo hun droomwoning. De Bart en Béa van dienst heten Gert Voorjans en Cerina Marchetta, respectievelijk interieurdesigner en aannemer.

Woensdag om 20u40 op VTM.

© VTM

Moxie


‘Moxie’ is een film van en met Amy Poehler, de actrice die je vooral kent van haar rol als de (not so) cool mom in ‘Mean Girls’. In deze film vol vrouwenpower speelt ze echter een echte cool mom, Ms. Carter. Haar dochter, Vivian, is het seksisme op haar school meer dan beu en start een revolutie onder de naam Moxie.

Vanaf woensdag op Netflix.

© Netflix

Dennis vs Black Magic


Op de film ‘Zillion’, waarin Matteo Simoni in de huid van Dennis Black Magic kruipt, is het door corona nog een hele tijd wachten. In de tussentijd kijk je op Streamz binnen in het leven van de befaamde pornokoning dankzij de docuserie ‘Dennis vs Black Magic’. Peter Broeckx, de man achter ‘The Sky Is The Limit’, wil met zijn docu de andere kant van het duistere figuur tonen.

Vanaf woensdag op Streamz.

© Streamz

Anne+


‘Anne+’ is een Nederlandse webreeks over het leven van de lesbische twintiger Anne in Amsterdam. Na mooie kijkcijfers op YouTube, zowel in Nederland als onder meer Zuid-Amerika, verschijnt de serie nu op Netflix. Leuk extraatje: in het tweede seizoen spot je ‘Orange is the New Black’-actrice Laura Gómez!

Vanaf donderdag op Netflix.

© Netflix

Coming 2 America


Na maar liefst 32 (!) jaar krijgt ‘Coming to America’ een vervolg. In ‘Coming 2 America’ is Eddie Murphy terug als de Afrikaanse prins Akeem. In de eerste film ging hij in de Verenigde Staten op zoek naar een geschikte vrouw, in het vervolg zoekt hij zijn zoon. Net als in de film uit 1988 vertolkt Murphy meerdere rolletjes met behulp van gezichtsprotheses, pruiken en dergelijke.

Vanaf vrijdag op Amazon Prime Video.

© Amazon Prime Video

Nevenka: Breaking the Silence


Meer dan 15 jaar voor er sprake was van een #MeToo-beweging, zette de Spaanse Nevenka Fernández haar land in rep en roer door zich uit te spreken over de seksuele intimidatie waarvan zij het slachtoffer was. De dader was de burgemeester voor wie ze toen werkte. In deze Netflix-docuserie blikt Nevenka twintig jaar later terug op de zaak.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '