Home Lifestyle Film TRAILER: een flinke dosis nostalgie en Eddie Murphy op z’n best in...

TRAILER: een flinke dosis nostalgie en Eddie Murphy op z’n best in ‘Coming 2 America’

De film is het vervolg op de hilarische en populaire film 'Coming to America' uit 1988.

coming 2 america
© Amazon Prime Video

‘Coming to America’ krijgt na 32 (!) jaar een sequel: ‘Coming 2 America’. Eddie Murphy kruipt opnieuw in de huid van Prince Akeem die na al die tijd terugkeert naar New York.

De eerste film ‘Coming to America‘ mag dan wel al uit 1988 dateren, in de voorbije jaren werd de prent meermaals gespeeld op verschillende Vlaamse zenders. De kans dat je ‘m dus al een keertje zag, is dus behoorlijk groot. Doet de titel niet onmiddellijk een belletje rinkelen, dan misschien wel de korte inhoud. Een rijke Afrikaanse prins Akeem, gespeeld door de legendarische Eddie Murphy, weigert door zijn ouders uitgehuwelijkt te worden en trekt naar New York om daar de ware liefde te vinden. Iemand die hem graag ziet voor wie hij werkelijk is en niet alleen voor zijn titel. De prins en zijn rechterhand Semmi (Arsenio Hall) doen zich voor als uitwisselingsstudenten en proberen zich zo in te mengen bij de Amerikanen. Alleen is die westerse cultuur enorm verschillend met wat ze gewoon zijn in hun thuisland, waardoor ze natuurlijk in de grappigste situaties verzeild raken. ‘Coming to America’ was een succesvolle film in de jaren 80 en nu zo’n dikke dertig jaar later komt er een vervolg!

© Amazon Prime Video

Iconische gezichtsuitdrukkingen

De sequel heet ‘Coming 2 America‘ en Eddie Murphy is opnieuw van de partij. Akeem is ondertussen koning geworden van Zamunda en hij trekt opnieuw met zijn vertrouweling Semmi naar the Big Apple. Hij gaat er op zoek naar zijn zoon en troonopvolger. Maar dat valt niet in goede aarde bij zijn vrouw en oudste dochter, die op haar beurt zelf hoopte ooit koningin te worden. Als we de trailer mogen geloven, dan wordt het ongetwijfeld weer een hilarisch avontuur. Alleen al omwille van Eddie Murphy’s iconische gezichtsuitdrukkingen kijken we uit naar dit vervolg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Coming 2 America’ komt op 5 maart uit op de streamingdienst Amazon Prime Video.

Lees ook: