Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

En de streamingdienst komt met een eigen 'Project Runway'!

Netflix wordt in januari overspoeld door vampieren, dino’s en Matt Damon

Netflix brengt in januari enkele succesvolle filmsaga’s naar z’n kijkers. Tel daar nieuwe seizoenen van onder meer ‘Sex Education’, ‘Chilling Adventures of Sabrina’ en ‘Grace and Frankie’ én een eigen versie van ‘Project Runway’ bij, en je weet dat je gesteld bent voor een koude, knusse januarimaand.


Kerstfilms kijken in januari is not done, maar gelukkig voorziet Netflix in voldoende vervanging. Zo zijn vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar álle ‘Twilight’-films te zien op de streamingdienst. Met vijf films van telkens zo’n twee uur ben je een volledige lazy Sunday – of eender welke luie dag – zoet.

Matt Damon in ‘The Bourne Identity’ (© Getty)

Ook op 1 januari verschijnen de drie ‘Jurrasic Park’-films op Netflix. De recentere ‘Jurassic World’ en ‘Jurassic World: Fallen Kingdom’ kon de streamingdienst helaas (nog) niet bemachtigen. De derde franchise die we in januari cadeau krijgen, is die rond spion Jason Bourne, gespeeld door Matt Damon. ‘The Bourne Identity’, ‘The Bourne Ultimatum’ en ‘The Bourne Legacy’ verschijnen eveneens op de eerste dag van het jaar.

Heb je ’t liever wat lichter en vrolijker, dan zal je blij zijn om te horen dat ‘Mamma Mia!’ ook naar Netflix komt. De musicalfilm uit 2008, die ondertussen al een vervolg kreeg en waarvan misschien zelfs een derde deel komt, was een groot succes, en wordt dat op de streamingdienst sowieso ook.

Eigen materiaal


Netflix zal in januari ongetwijfeld ook met eigen materiaal scoren. Fans kijken al reikhalzend uit naar het tweede seizoen van de gigantische populaire Britse serie ‘Sex Education’, dat vanaf 17 januari te zien is.Ook ‘Grace and Frankie’, ‘Chilling Adventures of Sabrina’, ‘Bojack Horseman’ en ‘The Last Kingdom’ krijgen nieuwe afleveringen. ‘Ares’, een nieuwe Nederlandse horrorserie, is eveneens vanaf 17 januari te zien op de streamingdienst.

© Netflix

En dan is er nog ‘Next in Fashion’. We kondigden maanden geleden al aan dat Netflix met een soort ‘Project Runway’ zou komen, en in januari is het zover. Alexa Chung en ‘Queer Eye’-gezicht Tan France zullen de modewedstrijd presenteren. In het programma creëren ontwerpers in teams visionaire looks die echt voor iedereen werken, aldus Netflix. De winnaar krijgt 250.000 dollar voor een collectie en de kans om ze te verkopen op de bekende webshop Net-a-Porter. ‘Next in Fashion’ is vanaf 29 januari beschikbaar.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '