Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

Bye bye, keuzestress!

Netflix introduceert handige functie voor als je niet weet wat te kijken

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Aangezien we al een jaar ter ontspanning niet veel anders doen dan films en series kijken, begint onze voorraad aan bingewatchmateriaal een beetje op te raken. Soms weten we dan ook echt niet wat kijken. Gelukkig komt Netflix nu met een oplossing voor dat probleem, namelijk een shufflemodus!


Heb je alle tien de seizoenen van ‘Friends’ al drie keer uitgekeken, ben je in één dag door de tien afleveringen van ‘Ginny & Georgia‘ geraasd en kunnen zelfs de suggesties van onze redactrices je niet meer verrassen? Dan is het tijd voor wat spontaniteit.

Wie echt niet weet wat kijken of gewoon echt niet wil kiezen, kan zich met de nieuwe shufflemodus Play Something, ofte Iets afspelen (afhankelijk van de taal van je profiel), helemaal laten verrassen. Vanaf nu vind je als je Netflix opstart onder elk profiel de nieuwe knop. Je vindt de nieuwe functie ook op de homepage op de tiende rij of in het linkermenu. Wanneer je bij jouw profiel op Iets afspelen klikt, begint er automatisch een serie of film te spelen. De streamingdienst kiest dus voor jou!

Play Something Else


Bevalt die titel je niet? Dan kan je ‘m overslaan door met je rechterpijl op Play Something Else te klikken. Heb je je bedacht? Dan kan je met de linkerpijl teruggaan naar de vorige suggestie(s). Bij elke titel die je voorgesteld krijgt, vermeldt Netflix er ook bij op welke film of serie die je al hebt gekeken de aanrader lijkt. Wil je eens iets helemaal anders dan anders? Dan kan je ook bij het profiel van je huisgenoten op Play Something klikken. Zo krijg je suggesties afgestemd op hun kijkgewoontes, en niet op de jouwe.

Het is mogelijk dat je ook een titel krijgt die je al bent begonnen of die al in je lijst staat. Er zijn suggesties uit vier mogelijke categorieën: een gloednieuwe film of serie, een titel die je al aan het kijken bent, eentje uit je lijst of een serie of film die je nooit hebt uitgekeken, maar misschien toch nog een kans wil geven.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Enkel tv


Voorlopig is de functie enkel beschikbaar voor de televisieversie van Netflix. Volgens het Amerikaanse nieuwsnetwerk CNBC zal de streamingdienst Play Something binnenkort ook beginnen testen voor mobiele toestellen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '