Home Lifestyle Netflixreeks ‘Ginny & Georgia’ krijgt een tweede seizoen

Netflixreeks ‘Ginny & Georgia’ krijgt een tweede seizoen

Ondanks de Taylor Swift-controverse was het eerste seizoen een groot succes.

Ginny & Georgie tweede seizoen
© Netflix

Netflix heeft een tweede seizoen van de romantische comedyserie ‘Ginny & Georgia’ besteld. Dat kondigt de cast aan in een video. De serie is tot nu toe de derde best bekeken show op Netflix dit jaar, na ‘Bridgerton’ en het kinderprogramma ‘CoComelon’.

Het eerste seizoen van ‘Ginny & Georgia’ werd pas in februari gereleased, maar de reeks bleek zo’n succes dat Netflix niet anders kon dan een tweede seizoen bestellen. De serie gaat over de 15-jarige Ginny, die volwassener is dan haar 30-jarige moeder Georgia. Die laatste besluit met haar tienerdochter en zoontje Austin te verhuizen naar een klein stadje in New England, in de hoop daar een nieuw leven te starten.

Het eerste seizoen eindigde met veel losse eindjes, dus het was overduidelijk dat er een vervolg zou komen. Dat is nu zeker, al laat Netflix nog niet weten wanneer dat verwacht mag worden.

Controverse

‘Ginny & Georgia’ is een groot succes, ondanks (of net dankzij?) de controverse waarin de reeks al snel terechtkwam. Heel wat kijkers vielen over een gemene opmerking over Taylor Swift die in een van de afleveringen gemaakt wordt. ‘You go through men faster than Taylor Swift’, zegt een van de personages. Swift had lange tijd de reputatie dat ze van het ene vriendje naar het andere ging, en werd daar vaak voor geshamed. Moest zij een man zijn, zou dat natuurlijk niet gebeuren. Bovendien heeft de zangeres ondertussen al zo’n vier jaar een relatie met Joe Alwyn en zouden de twee verloofd of misschien zelfs getrouwd zijn.

Fans tweetten naar Netflix dat de opmerking seksistisch en misogynistisch is en Taylor kreeg lucht van de controverse. Zij reageerde met een tweet: ‘Hey Netflix, 2010 heeft gebeld en wil zijn luie, erg seksistische mop terug.’ Netflix reageerde niet op het voorval. Vermoedelijk was de streamingdienst gewoon blij met de controverse, want slechte reclame bestaat niet. Dat bewijzen de kijkcijfers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: