Home Lifestyle Slecht nieuws voor alle ‘Bridgerton’-fans: Regé-Jean Page keert niet terug in seizoen...

Slecht nieuws voor alle ‘Bridgerton’-fans: Regé-Jean Page keert niet terug in seizoen 2

'Het was een plezier en een eer om jullie Duke te zijn, en om onderdeel uit te maken van deze familie.'

regé-jean page
© netflix

Net wanneer je dacht dat 2021 niet slechter kon worden, krijgen we te horen dat Regé-Jean Page, dé ster uit de populaire Netflixserie ‘Bridgerton’, niet meer zal meespelen als de Duke of Hastings in het tweede seizoen.

Moest het op 1 april aangekondigd worden, dan konden we nog hopen dat het om een slechte grap ging. Maar helaas is het de bittere realiteit. Regé-Jean Page, die we allemaal met veel plezier leerden kennen als Duke of Hastings of Simon Basset in de populaire Netflixserie ‘Bridgerton’, zal niet verschijnen in het tweede seizoen. Het personage was nochtans de favoriet van de meeste kijkers.

Regé-Jean Page werd wereldbekend met deze rol en je moet haast onder een rots geleefd hebben de afgelopen maanden als je geen foto van hem zag voorbijkomen op je sociale media. Wie bang is dat zijn vrouw Daphne Bridgerton dan ook uit de serie verdwijnt, kunnen we geruststellen. Phoebe Dynevor zal wel te zien zijn in de nieuwe afleveringen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Het avontuur van mijn leven’

Lady Whistledown postte een officieel statement op Twitter. ‘We zeggen vaarwel aan Regé-Jean Page die op een geweldige manier de rol van de Duke of Hastings neerzette’, aldus de verklaring. ‘We zullen de aanwezigheid van Simon missen op het scherm, maar hij zal altijd een deel uitmaken van de Bridgertonfamilie.’ Regé-Jean Page deelde dit tekstje op zijn beurt op Twitter en postte een toepasselijke foto op Instagram. ‘Het avontuur van mijn leven’, aldus de acteur. ‘Het was een plezier en een eer om jullie Duke te zijn, en om onderdeel uit te maken – niet enkel op het scherm, maar ook naast de set – van deze familie. Onze geweldig creatieve cast, crew en uitstekende fans, het was allemaal meer dan ik ooit had verwacht. Deze liefde is oprecht en zal alleen maar blijven groeien.’

Huilende gezichtjes en gebroken harten

Volgens Deadline komt zijn vertrek niet echt als een verrassing, want de ster had maar een contract voor een jaar. Elk seizoen van de Netflixserie is ook gebaseerd op een van de acht boeken van Julia Quinn, en in het eerste stond de romance tussen Simon en Daphne centraal. Het tweede boek, en dus bijgevolg het tweede seizoen, draait volledig rond Daphnes broer Anthony Bridgerton (Jonathan Bailey) en zijn zoektocht naar een bruid. De Duke of Hastings zal wel niet doodgezwegen worden in de nieuwe afleveringen, maar hij zal niet meer in beeld komen.

Fans van over de hele wereld zijn wél in shock na deze bekendmaking en verstoppen hun teleurstelling niet in de reacties op sociale media. ‘Waarom zou ik nu nog kijken?’, ‘We zullen je missen’, ‘Dit slaat op niks, jij bent de reden dat ik keek’, ‘Ik kan dit niet geloven’, ‘Mijn hart is gebroken’ en nog een heleboel huilende gezichtjes passeerden de revue in de comments.

James Bond

‘Bridgerton’ is een echt kijkcijferkanon. De Netflixserie werd door meer dan 82 miljoen (!) gezinnen bekeken in de eerste vier weken dat het op de streamingdienst stond. We kijken dan ook reikhalzend uit naar seizoen 2, al zal dat even wennen zijn zonder ons favoriete personage…

Gelukkig speelde Regé-Jean Page zich wel in de kijker dankzij deze glansrol en wordt hij volgens sommige bronnen zelfs genoemd als de volgende James Bond. Verder zal hij meespelen aan de zijde van Chris Evans en Ryan Gosling in de duurste Netflixfilm ooit: ‘The Gray Man’. ‘Bridgerton’ was duidelijk nog maar het begin en we gaan de acteur dus sowieso terugzien.

Lees ook: