Home Lifestyle 15 tv- en streamtips voor een weekje gezellig zetelhangen

15 tv- en streamtips voor een weekje gezellig zetelhangen

Wat wil jij sowieso zien?

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.

All Creatures Great and Small

Fans van Brits drama kunnen de hele dag door op BBC First terecht. Daar zie je non-stop reeksen als ‘Midsomer Murders’, ‘Broadchurch’, ‘Peaky Blinders’ en nu ook het nieuwe ‘All Creatures Great and Small’. De reeks is een remake van de populaire serie uit de jaren 70 over de net afgestudeerde dierenarts James Herriot die naar Yorkshire verhuist om er voor een chaotische veearts te gaan werken. BBC First zit in het standaardpakket van Telenet en in het entertainmentpakket van Proximus.

Vanavond om 20u op BBC First. 

Check de trailer. 

© BBC First

De Cooke en Verhulst Show

James en Gert zijn terug, maar in een nieuw jasje. Ze kozen voor de stabiele ondergrond van een tv-studio, zitten nu naast elkaar en worden allebei vernoemd in de titel van de show, voor de rest verandert er niet veel. Het duo wordt afwisselend bijgestaan door enkele vaste gasten, waaronder Jeroom en Marc-Marie Huijbregts.

Vanavond om 21u35 op Play4. 

© Play4

Mare Of Easttown

Kate Winslet speelt rechercheur Mare Sheehan in de nieuwste thrillerreeks van HBO. Sheehan onderzoekt een lokale moord in een klein stadje in Pennsylvania, terwijl haar eigen leven om haar heen instort. Winslet is naast hoofdrolspeelster ook executive producer van de reeks.

Vanaf vandaag op Streamz.

Check de trailer.

© HBO

Zorgen voor Mama

Kristel Verbeke praat in haar eerste eigen tv-programma met zes mama’s die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Zes mama’s die het beste willen voor hun kind, maar voor wie het niet altijd simpel is om dat te kunnen geven. Kristel groeide zelf op in armoede en weet dus waarover ze spreekt.

Dinsdag om 20u35 op Eén. 

© Eén

Op Een Ander

In ‘Op Een Ander’ ruilen twee mama’s voor vier dagen van gezin. In de eerste aflevering komt fitmom Delphine bij de verloofde en het zoontje van ambulancier Debby terecht. Aangezien zij er niet meteen de meest gezonde gewoontes op nahouden, schrapt Delphine onmiddellijk alle suikers van het menu. Dat komt hard aan bij Debby’s verloofde Steven, die dagelijks tien blikjes cola drinkt.

Dinsdag om 20u35 op Play5. 

© Play5

Erfgenaam Gezocht

Elk jaar overlijden er honderden mensen die een erfenis nalaten waarvan de erfgenaam niet gevonden wordt. Axel Daeseleire stort zich in deze unieke wereld van erfenissen en zet alles op alles om het geld alsnog tot bij de rechtmatige erfgenamen te krijgen. In de eerste aflevering probeert hij de erfenis van Esther Lambrechts, ofwel zangeres La Esterella, bij een erfgenaam te krijgen.

Dinsdag om 20u40 op VTM.

© VTM

Charlatan

Arno Hintjens, ofwel gewoon Arno, vertelt in ‘Charlatan’ zijn verhaal, met de hulp van zijn ‘compagnons de route’. In de eerste plaats zijn voormalige buurman Dominique Deruddere, die de regie deed van deze driedelige documentaire.

Dinsdag om 21u20 op Canvas. 

© Canvas

Zero

‘Zero’ is een Italiaanse reeks die zich afspeelt in een zwarte buurt in Milaan. Hoofdpersonage Omar is een verlegen jongen die zichzelf letterlijk onzichtbaar kan maken. Wanneer zijn wijk in gevaar is, geraakt hij verwikkeld in de strijd om ze te redden, ondanks zijn vurige droom om los te komen van de plek waar hij opgroeide.

Vanaf woensdag op Netflix.

Check de trailer.

© Netflix

Wisting

‘Wisting’ is een Scandinavische crimireeks, gebaseerd op de internationaal bekroonde bestsellers van voormalig politierechercheur Jørn Lier Horst over hoofdinspecteur William Wisting en zijn dochter, misdaadjournaliste Line.

Vanaf woensdag op Streamz.

Check de trailer. 

© Streamz

Secrets of the Whales

Op Earth Day, de dag ter bewustmaking van ons consumentengedrag en de invloed ervan op de aarde, lanceert Disney+ de natuurdocumentaire ‘Secrets of the Whales’. James Cameron, de man die ons ‘Titanic’ en ‘Avatar’ bracht, reisde drie jaar lang de wereld rond om ongeziene beelden van vijf verschillende walvissoorten te maken. Diep onder water ontdek je van dichtbij de buitengewone communicatievaardigheden en ingewikkelde sociale structuren van de majestueuze dieren.

Vanaf donderdag op Disney+.

Check de trailer. 

© Disney+

Stowaway

Toni Collette, Anna Kendrick en Danielle Dae spelen in ‘Stowaway’ astronauten die op een tweejarige missie naar Mars vertrekken. Niet lang na take-off ontdekken ze dat er een verstekeling aan boord van het ruimteschip is, maar ze zijn te ver om terug te keren. De man zal de missie moeten uitzitten.

Vanaf donderdag op Netflix.

Check de trailer.

© Netflix

Life in Colour with David Attenborough

De ondertussen 94-jarige bioloog met machtige stem is nog altijd niet klaar om op pensioen te gaan. Vorig jaar verscheen ‘A Life on Our Planet’ op Netflix, zijn docufilm over de evolutionaire geschiedenis van het leven op onze planeet. In Attenboroughs nieuwe Netflix-docuserie onderzoekt de man hoe dieren kleur gebruiken om te overleven en te gedijen in de natuur.

Vanaf donderdag op Netflix.

Check de trailer. 

© Netflix

Shadow and Bone

‘Shadow and Bone’ is een fantasyreeks gebaseerd op het boek van de Amerikaanse schrijfster Leigh Bardugo. Het verhaal draait rond Alina, een weesmeisje dat opgroeit in het op Rusland geïnspireerde land Ravka. Haar leven verandert plots wanneer ze ontdekt dat ze een kracht heeft die haar beste vriend kan redden.

Vanaf vrijdag op Netflix.

Check de trailer. 

© Netflix

Blind Getrouwd – de reünie

Zondag zit het erop voor de vier ‘Blind Getrouwd’-koppels. Na de beslissingsmomenten van Candijn, Nathalie en Dennis, krijgen we meteen de reünie te zien. Is dat niet ieders favo moment?

Zondag om 19u55 op VTM.

© VTM

Clan

In 2012 werd ‘Clan’ voor het eerst uitgezonden op VTM. Sindsdien werd de geniale reeks meermaals herhaald en is/was ze te zien op verschillende streamingdiensten. Mocht je de reeks over de moord op ‘de Kloot’ tóch nog niet gezien hebben, volg dan mee vanaf zondag. Je zal ‘t je niet beklagen.

Zondag om 21u20 op VTM.

© VTM

Lees ook: