Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Charles Deluvio via Unsplash

Mensen buiten je huishouden kunnen géén gebruik meer maken van het account.

Netflix maakt het delen van een profiel betalend

Na veel speculatie is het dan toch zover: ook in België voert Netflix maatregelen in wanneer je jouw kijkersprofiel en dus wachtwoord deelt met anderen. De opties zijn simpel: ofwel betaal je (extra), ofwel word je eraf gesmeten.

Nadat Netflix hun nieuwe regels doorvoerde in Spanje, Portugal, Canada en Nieuw-Zeeland is België nu ook aan de beurt. Vanaf nu is je Netflixabonnement enkel geldig voor de mensen binnen jouw huishouden, dat wil zeggen: de mensen waarmee je onder één dak woont. Mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren zullen geen toegang meer krijgen tot het account waarop ze meekijken.

Waarschuwing

Elk account dat gebruikt wordt in meerdere huishoudens zal een mail krijgen met een waarschuwing. De bedoeling is dan dat je die extra personen zelf van je account verwijdert. Doe je dat niet dan zal je jouw eigen huishouden én toestellen moeten verifiëren, anders verlies je zelf de toegang tot je account. Door je huishouden te verifiëren worden de andere personen automatisch van je account gesmeten.

Extra betalen

Wil je toch nog een extra account toevoegen uit een ander huishouden? Dan kost je dat € 3,99 extra in de maand. Al kan dat enkel wanneer je een Standard- of Premium-abonnement hebt. Bij een Basic-abonnement krijg je die optie niét en moet je sowieso eerst upgraden vooraleer je een extra persoon kan toevoegen.

De extra kost zorgt voor een hoop oproer, al is het wel één van de laagste tarieven die Netflix tot nog toe invoerde. In sommige andere landen betaal je gemakkelijk € 5,99 bovenop je eigen account voor een extra kijker.

Ook aan de zogenaamde illegale meekijkers doet Netflix een oproep om zélf een account te nemen. Daar kan je kiezen tussen een Basic-account voor 8,99 euro per maand, een Standard-account voor 13,49 euro per maand of een Premium-account voor 17,99 euro per maand.

Wel blijft het volgens Netflix mogelijk om je account te gebruiken als je onderweg of op reis bent. Hoe de streamingsdienst dat net wil controleren is momenteel nog niet duidelijk.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '