Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© netflix

Hoeveel zag jij er al?

Netflix maakt zijn 10 meest populaire films aller tijden bekend

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist


Naast verslavende series staan er ook een heleboel steengoede films op Netflix. De streamingdienst maakte nu de 10 meest populaire titels aller tijden bekend.


Heb je dit weekend zin in een filmavondje thuis, eentje waarbij je geen mondmasker moet dragen, maar kan je nog wat inspiratie gebruiken? Netflix maakte aan Bloomberg de 10 Netflix Original-films bekend die tot nu toe het meest populair waren op de streamingdienst. Actie, romcom of thriller, er is voor ieder wat wils!

Grote kleppers


Netflix keek daarbij naar hoe vaak een film werd bekeken in de eerste vier weken nadat ie op de streamingdienst stond. Daarna is het moeilijker om een goed beeld te krijgen van de populairste films, want een ‘oudere’ film die al langer op Netflix staat, zal automatisch al meer bekeken zijn. Elke persoon die langer dan twee minuten naar een film kijkt, wordt trouwens meegerekend als een view. Wat opvalt is dat in alle films een of meerdere grote kleppers meespelen.

1. ‘Extraction’: 99 miljoen

Tyler Rake (Chris Hemsworth) wordt ingehuurd door een bekende maffiabaas om zijn ontvoerde zoontje terug in veiligheid te brengen. Deze reddingsmissie verloopt uiteraard niet zonder slag of stoot, het wordt een wilde achtervolging op leven en dood.

2. ‘Bird Box’: 89 miljoen

Een mysterieuze kracht roeit bijna de volledige mensheid uit. Zie je die met het blote oog, dan neemt die de vorm van je grootste angst aan, waardoor mensen zich spontaan van het leven beroven. De enige manier om te overleven, is geblinddoekt door het leven gaan. Malorie (Sandra Bullock) wil haar twee kindjes in veiligheid brengen, maar ze moeten daarvoor een gevaarlijke tocht ondernemen.

3. ‘Spenser Confidential’: 85 miljoen

Spenser (Mark Wahlberg), een ex-agent die beter bekend staat om het maken van problemen dan het oplossen ervan, is net uit de gevangenis gekomen en wil Boston voorgoed verlaten. Wanneer twee van Spensers voormalige collega’s vermoord blijken te zijn, roept hij de hulp in van zijn ex-vriendin en een amateur bokser om de daders te vinden.

4. ‘6 Underground’: 83 miljoen

Wat is het leukste aan dood zijn? De vrijheid. Zes individuen van over de hele wereld, elk de allerbeste in wat ze doen, hanteren die vrijheid om het onrecht en het kwaad in onze wereld te bestrijden. Ze zijn niet alleen gekozen vanwege hun vaardigheden, maar ook omdat ze een voor een hun verleden willen vergeten en de toekomst willen veranderen. Het team wordt bij elkaar gebracht door een raadselachtige leider (Ryan Reynolds). Zijn enige missie in het leven is om ervoor te zorgen dat, hoewel hij en zijn collega’s nooit zullen worden herinnerd, hun acties dat zeker wél zijn.

5. ‘Murder Mystery’: 83 miljoen

Jennifer Aniston en Adam Sandler spelen een getrouwd koppel dat naar Europa afreist en daar op een boot in een bizarre situatie terechtkomt. Ze proberen er de moord op een zakenman op te lossen, maar dat verloopt natuurlijk niet helemaal volledig volgens plan.

6. ‘The Irishman’: 64 miljoen

Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci spelen de hoofdrol in deze film van Martin Scorsese. Het is een epische saga over de georganiseerde misdaad in het naoorlogse Amerika, die wordt verteld door de ogen van een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog Frank Sheeran. Frank was een oplichter en huurmoordenaar die samenwerkte met enkele van de meest beruchte figuren uit de 20e eeuw. De film beslaat tientallen jaren en beschrijft een van de grootste onopgeloste mysteries in de Amerikaanse geschiedenis: de verdwijning van de legendarische vakbondsleider Jimmy Hoffa. Het biedt een monumentale reis door de verborgen gangen van de georganiseerde misdaad: de innerlijke werking, rivaliteit en verbindingen met de reguliere politiek.

7. ‘Triple Frontier’: 63 miljoen

Een groep voormalige Special Forces-agenten (waaronder Ben Affleck en Charlie Hunnam) verenigen zich om een overval te plannen op een Zuid-Amerikaanse drugbaron. Voor het eerst in hun prestigieuze carrière ondernemen de onbezongen helden deze gevaarlijke missie voor zichzelf in plaats van voor hun land. Wanneer de gebeurtenissen een onverwachte wending nemen en dreigen uit de hand te lopen, worden hun vaardigheden, loyaliteit en moraal tot het uiterste getest en voeren ze een epische strijd om te overleven.

8. ‘The Wrong Missy’: 59 miljoen

Wanneer Tim Morris (David Spade) zijn droommeisje ontmoet en hun relatie al snel via sms’jes escaleert, gooit hij alle voorzichtigheid overboord en nodigt hij haar uit op een uitje van zijn bedrijf op een eilandresort. Wanneer een verschrikkelijke blind date uit het verleden opduikt op de luchthaven, beseft hij helaas te laat dat hij naar de verkeerde Missy stuurde.

9. ‘The Platform’: 56 miljoen

In deze gevangenis, die bestaat uit honderden verdiepingen, zitten telkens twee gevangenen samen vast op een niveau. Het eten komt elke dag van boven naar beneden en elk niveau moet geduldig zijn beurt afwachten tot het platform hun bereikt, en hopen dat de niveaus boven hen nog wat voedsel overlieten voor hen.

10. ‘The Perfect Date’: 55 miljoen

Brooks Rattigan (Noah Centineo) heeft de cijfers om binnen te raken in zijn droom Ivy League-school, maar wat hij mist is een uitstekende buitenschoolse activiteit én het geld. Hij probeert wat extra centen te verdienen door zich voor te doen als de date van een zelfverzekerd meisje Celia Lieberman en merkt zo hij dat hij de gave heeft om de perfecte stand-in te spelen. Samen met zijn vriend Murph lanceert hij een app waarin hij zichzelf verkoopt als een plus one voor alle gelegenheden. De app is een succes en in tussentijd ontmoet hij ook het meisje van zijn dromen (Camila Mendes).Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '