Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

De verdwijntruc met het ei, het verdachte papier en de déjà vu van de minst geliefde kandidaat.

10 redenen waarom Lancelot de Mol is

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online

Komende zondag is het zover! Dan komen we te weten wie ons al wekenlang op een dwaalspoor brengt en het spel saboteert. Lancelot, Toos en Commy nemen het tegen elkaar op in de finale van ‘De Mol’. Mijn collega’s Dewy en Evi zijn ervan overtuigd dat respectievelijk Toos en Commy de Mol is, maar ik hang rond op een geheel andere piste. Mijn Mol draagt een bril en is vastgoedmakelaar. Welkom in mijn Lancelot-tunnel!

De minst geliefde kandidaat

Lancelot werd meteen gebombardeerd tot de minst geliefde kandidaat. En dat herkennen we van vier seizoenen geleden. Toen was het Elisabet Haesevoets die het seizoen moest zien te doorspartelen met tonnen haatcomments en -tweets achter haar naam. En wat bleek? Elisabet speelde een rolletje en was de Mol! Lance wist intussen op te klimmen tot gewaardeerde kandidaat, maar deze déjà vu kon toch niet ontbreken in mijn ijzersterke argumentatie.

De Mol krant
© Play4

Ongeduldig en snel geprikkeld

Wanneer Ruben als geheime opdracht in aflevering twee extra tijd moest rekken en enorm traag reed én als klap op de vuurpijl ook nog eens zogezegd een grote boodschap moest doen onderweg, uitte Lancelot zijn frustraties openlijk. En ook wanneer Lieselot en hij als enigen niet mochten afdalen bij de lanceerbasis in aflevering vier, wilde hij zijn frustraties meteen uitwerken op Lieselot. Zo wil hij tonen dat hij bezig is met het spel en wil presteren, maar eigenlijk acteert hij gewoon om undercover te blijven als Mol.

Lancelot de Mol
© Play4

Al verdacht van aflevering 1

Achteraf gezien hadden we Lancelot al kunnen aanduiden als Mol in de allereerste aflevering. Toen lieten Lancelot en Ruben Samya en Conny achter om ‘op tijd’ aan de eindmeet te arriveren. Ze hadden een handige referentie bij om een uur te kunnen aftellen, maar Lancelot besloot er af en toe een minuutje bij te tellen ‘om zeker niet te laat te komen’. Uiteindelijk drukten Lancelot en Ruben – die afviel in de halve finale en dus zeker niet de Mol is – maar liefst vijf minuten te vroeg af, waardoor de groepspot leeg bleef.

Lancelot de Mol
© Play4

De verdwijntruc met het ei

In aflevering drie verdween Lance’ ei spoorloos. Hij acteerde zijn verbazing uitmuntend, maar wreef ongetwijfeld in zijn pollekes omdat hij als Mol uiteraard al wist dat hij wat later 250 euro uit de groepspot zou moeten halen voor een nieuw ei. Wat later in de aflevering sloeg hij ook nog eens Rubens rode ei uit zijn overall. Een slimme mollenstreek, als je weet dat Ruben op dat moment de meeste eieren van het hele team met zich meedroeg. Eieren die door één simpele tik van Lancelot plots al hun waarde verloren…

De Mol eieren
© Play4

Of is het Commy die zondag wordt ontmaskerd als de Mol? Redactrice Dewy gelooft van wel, en wel om deze 6 redenen.

Paardenconnaisseur?

In de paardenproef van aflevering drie profileerde Lancelot zich al snel als ware paardenconnaisseur. Maar niets bleek minder waar. Hij nam het voortouw waardoor de groep hem al snel volgde, maar met subtiele foutjes zoals Jolly Jumping in plaats van Jolly Jumper – een frats die 1000 euro kostte – en Goedweervandaag in plaats van Slechtweervandaag, wist Lance de groepspot laag te houden.

Lancelot de Mol
© Play4

‘Ben ik de Mol?’

In aflevering vijf zat Lancelot achteraan in de auto en liet hij een papier zien aan de camera met ‘Ben ik de Mol?’ op. Zou erachter een ‘JA’ hebben klaargezeten die we pas in de laatste aflevering – na de finale waarin hij ontmaskerd zal worden als Mol – te zien krijgen?

Lancelot de mol
© Play4

Cornflakesdozen tegen de grond

Lancelot was duidelijk aan de winnende hand in de supermarktproef van aflevering vijf. Wanneer Toos twee en Commy slechts één product wist te bemachtigen, had Lancelot er al drie. Tot er een promo werd afgeroepen die 1000 euro waard was. Lancelot snelde zich richting de promo, stootte de stapel cornflakesdozen om en hield zo 1000 euro uit de groepspot. Het leek misschien een onhandigheid, maar het was typisch molgedrag. Hij werd uit de winkel gezet en verloor daardoor ook nog eens zijn mandje ter waarde van 600 euro.

Lancelot vriendin de mol
© Play4

Vergeetachtige leerkracht

In aflevering zes wist Lancelot als Mol maar al te goed dat de fun facts in zijn lesje over België cruciaal waren. Hij had nog ruim twintig seconden op de teller, maar begon zijn finale uitleg heel vaag waardoor de leerlingen niets begrepen van het laatste fun fact. Verdacht, want deze vraag had doorslaggevend kunnen zijn voor het resultaat van de studenten.

Lancelot de Mol
© Play4

De bril

In aflevering zes stonden de kandidaten plots oog in oog met de Mol. Wanneer de Mol tijdens het spel live met hen communiceerde via een taxichauffeur, raakte Lance vaker dan gewoonlijk zijn bril aan. Het leek wel dat hij dit telkens deed wanneer de Mol besliste om te stoppen met spelen. Hij leek bovendien rustiger dan de andere kandidaten. Allicht omdat hij als enige voorbereid aan het spel begon?

Lancelot de Mol
© Play4

Zelfs in de halve finale

En ook in de halve finale bleef Lancelot ongegeneerd mollen. Hij stelde de diepste groef voor om de boomstam door te zagen met Ruben en liet zo heel wat geld liggen. Bovendien had hij wat later heel wat tongtwisters onder de knie, maar sloeg hij er dan toch niet in om er er een juiste uit te kramen op de cruciale momenten.

Lancelot de Mol
© Play4

De finale van ‘De Mol’ zie je op zondag 7 mei om 20u op Play4 en via GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '