Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© getty

De gelijkenis is treffend!

Zo ziet Kristen Stewart eruit als prinses Diana in nieuwste film ‘Spencer’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Prinses Diana duikt niet enkel op in het nieuwste seizoen van de populaire Netflixserie ‘The Crown’. Er wordt ook een nieuwe film gemaakt over de populairste Britse royal. In ‘Spencer’ kruipt Kristen Stewart (30) in de huid van deze iconische vrouw en de gelijkenis is treffend.


We wisten al dat er een film komt die het verhaal van wijlen prinses Diana, de beroemde mama van prins William en prins Harry, in beeld zou brengen. De opnames van ‘Spencer‘ gingen nu van start in Duitsland en we krijgen al een eerste glimp te zien van hoofdrolspeelster Kristen Stewart als prinses Diana. We moesten eerlijk gezegd twee keer kijken, want de twee vrouwen lijken als twee druppels water op elkaar!

We zijn niet de enigen die de gelijkenis treffend vinden. ‘Hoe kan dit Kristen Stewart zijn?!’, ‘Ik dacht dat dit écht prinses Diana was’ en ‘Geweldig’ zijn maar enkele van de vele enthousiaste reacties op de gelekte foto. Eerder vertelde regisseur Pablo Larraín in Deadline al dat Kristen de geknipte persoon is voor de rol. ‘Om deze rol geloofwaardig neer te zetten, moet je mysterieus zijn en dat kan Kristen als de beste’, aldus Pablo. ‘Ze is tegelijkertijd ook heel fragiel én sterk, dat is wat we nodig hebben voor deze film. Het is prachtig om te zien hoe ze deze rol benadert. Het wordt verbluffend en intrigerend tegelijkertijd.’

Herinnering levend houden


‘Spencer’ gaat over de existentiële crisis waar prinses Diana doorging. ‘Ze wil geen koningin zijn’, aldus Pablo in Deadline. ‘Ze realiseert zich dat ze de vrouw wil zijn die ze was voor ze Charles leerde kennen. Het gaat over jezelf terugvinden en je eigen weg volgen. Daarom heet de film “Spencer”, haar oorspronkelijke achternaam voor ze in het huwelijksbootje stapte.’ Volgend jaar is het vijfentwintig jaar geleden dat prinses Diana overleed, maar haar verhaal blijft over de tongen gaan en haar herinnering wordt levend gehouden door films als deze.  ‘Spencer’ zou volgens bepaalde bronnen deze herfst al in de bioscoopzalen verschijnen.

Voor wie zijn ogen niet kon geloven, hier is nogmaals de bewuste foto:

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '