Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

We weten ook wanneer het gloednieuwe programma van start gaat!

ZIEN: dit zijn de koppels van het nieuwe Eén-programma ‘Ons huis/nieuw huis’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Naast ‘Blind Gekocht’ en ‘Huis Gemaakt’ komt er nog een nieuw huizenprogramma onze richting uit. En dat al heel binnenkort. Eén heeft intussen de koppels die het ‘Ons huis/nieuw huis’-avontuur aangaan voorgesteld!

Het concept van ‘Ons huis/nieuw huis’ is simpel: in tegenstelling tot Bart en Kinga in ‘Blind Gekocht’, werken makelaar en interieurarchitect niet samen maar gaan ze net de strijd met elkaar aan. Ze zullen namelijk koppels helpen bepalen of ze hun huis beter verbouwen of verkopen.

We maakten eerder al kennis met de makelaar en interieurarchitect van dienst, namelijk Kristien Viaene en Ken Creemers. Ken startte twaalf jaar geleden zijn carrière onder de naam Cr33mers en volgt sindsdien projecten op in zowel België als Nederland. Hij neemt de leiding over de verbouwingen van het huis. Kristien richtte in 2004 haar eigen vastgoedkantoor op – sinds 2021 onder de vlag van Dewaele Vastgoed – dat uitgroeide tot een vaste waarde in Brussel. Zij gaat op zoek naar potentiële nieuwe woningen voor de deelnemers.

Gloria Monserez

Opgelet: de verbouwkosten worden niet voor hen betaald. Er werd de kandidaten bij de inschrijving gevraagd naar hun verbouwbudget én koopbudget. Hun huis wordt wel verbouwd én ondertussen gaat de makelaar op zoek naar nieuwe woningen. Het is aan hen de keuze of ze in hun eigen gerenoveerde huis blijven wonen of verhuizen naar een nieuw pand. Leuk detail: de voice-over van het programma wordt ingesproken door Gloria Monserez!

Nu de startdatum van het nieuwe programma dichterbij komt, heeft Eén ondertussen bekendgemaakt welke acht koppels het avontuur aangaan. Elke week maken we kennis met een nieuw gezin. We stellen ze hieronder even aan je voor.

Elyne (38) en Lorenz (38) uit Pulderbos.

Elyne (38) en Lorenz (38) uit Pulderbos.

Elyne (38) en Lorenz (38) uit Pulderbos.

Kappersduo Elyne en Lorenz woont samen met hun vier kinderen in een bungalow in Pulderbos, dat ondertussen iets te klein geworden is. Elyne zou liefst verhuizen, naar een huis met meer opbergruimte en vooral voldoende slaapkamers voor Moris (11), Gerolf (9), Marcel (4) en Henk (2). Maar Lorenz is geboren en getogen in Pulderbos en daarom moeilijk te overtuigen. Anderzijds is zwaar renoveren met vier kinderen in huis ook geen prettig vooruitzicht.

Marijke (48) en Tine (45) uit Heist-op-den-Berg.

Marijke (48) en Tine (45) uit Heist-op-den-Berg.

Marijke (48) en Tine (45) uit Heist-op-den-Berg.

Marijke en Tine vormen met hun vier kinderen Toine (19), Flo (18), Mon (12) en Fons (10) een nieuw samengesteld gezin in Heist-op-den-Berg. Terwijl Marijkes kinderen al het huis uit zijn, zorgt Tine nog fulltime voor de kroost. Hun huidige huis is te klein en dringend toe aan renovatie. Hoewel het Tines huis is, is het vooral Marijke die wil blijven. Zij ziet het niet zitten om opnieuw een lening af te betalen en wil liever wat meer financiële ruimte om samen leuke dingen te doen. Voor Tine mag er wel een nieuwe start gemaakt worden in een andere woning.

Nancy (50) en Tom (52) uit Berchem.

Nancy (50) en Tom (52) uit Berchem.

Nancy (50) en Tom (52) uit Berchem.

Nancy en Tom wonen met hun dochter Polien (14) in Berchem. Hun oudste dochter Lotte (25) is het huis al uit. Hun arbeiderswoning in Berchem kampt met plaatsgebrek. Bij slecht weer moet Tom aan zijn (koers)fietsen sleutelen in de keuken en dochter Polien moet door de slaapkamer van haar ouders naar haar eigen slaapkamer. Maar Nancy staat bekend als de ‘burgemeester van ‘t straat’ en wil de buurt niet verlaten.

Aurore (43) en Kurt (44) uit Haren.

Aurore (43) en Kurt (44) uit Haren.

Aurore (43) en Kurt (44) uit Haren.

Aurore en Kurt zijn al 22 jaar gelukkig samen en wonen met hun kinderen Victor (13), Felix (11) en Emma (9) in een bel-etagewoning in Haren. Maar de ruimtes worden te klein en te druk volgens Kurt. Hij zoekt rust en openheid en vindt het huis daar nu te klein voor. Aurore is echter trots om als Vlaamse in Brussel te wonen en wil er niet weg.

Nele (39) en Dries (30) uit Affligem.

Nele (39) en Dries (30) uit Affligem.

Nele (39) en Dries (30) uit Affligem.

Directeur van een basisschool Nele en opvoeder en arbeider Dries wonen in Affligem in het ouderlijk huis van Nele. Om de week woont het zoontje van Dries, Mathis (9), bij hen. Nele heeft nooit ergens anders gewoond: de emotionele verbondenheid is dus groot en daardoor is ze blind voor de gebreken van de woning. Dries wil ergens anders een frisse start maken, maar kan Nele voorlopig niet overtuigen.

Ilse (48) en Frédéric (50) uit Riemst.

Ilse (48) en Frédéric (50) uit Riemst.

Ilse (48) en Frédéric (50) uit Riemst.

Ilse en Frédéric vormen een nieuw samengesteld gezin met nog één inwonende zoon, Jalen (22), die deeltijds bij hen verblijft. Frédéric is nu accountmanager, maar heeft enkele jaren een buurtwinkel uitgebaat in hun woning. Zijn ouders en grootouders gingen hem daarin voor, in hetzelfde pand. Hij is dus erg emotioneel verbonden met het huis. Ilse wil graag iets nieuws, een frisse start op een appartement. Zij vindt het huis waar ze nu wonen veel te groot en verouderd. Frédéric zou het huis liefst omvormen tot twee appartementen en zelf op het gelijkvloers intrekken.

Tineke (34) en Derko (39) uit Kerkhove.

Tineke (34) en Derko (39) uit Kerkhove.

Tineke (34) en Derko (39) uit Kerkhove.

Grafisch vormgeefster en docent Tineke en vertegenwoordiger bij een drukkerij Derko vormen een jong gezin met twee dochters: Olivia (4) en Lotta (3). Bij de aankoop van hun huis in Kerkhove was Tineke meteen verkocht, maar hun huis uit 1960 is verouderd. Het is altijd de bedoeling geweest om te verbouwen en om die reden kocht het gezin ook nauwelijks echte meubels en voelt het nog altijd een beetje alsof ze op kot zitten. Maar tien jaar later zijn die noodzakelijke verbouwingen nog altijd niet gebeurd. Derko zou liefst verhuizen, al is ook dat geen makkelijke zoektocht, want de lat ligt hoog. En Tineke kan dan weer geen afscheid nemen van het huis waar ze nog steeds verliefd op is.

Caroline (35) en Sebastiaan (34) uit Diepenbeek.

Caroline (35) en Sebastiaan (34) uit Diepenbeek.

Caroline (35) en Sebastiaan (34) uit Diepenbeek.

Caroline en Sebastiaan wonen samen met hun hond in hun statig maar intussen stevig verouderd huis in Diepenbeek. Met hun drukke jobs als advocate en cardioloog hebben ze geen tijd om verbouwingen grondig op te volgen, laat staan zelf te renoveren. Dat bewijst hun badkamer, die wel al een make-over kreeg, maar die werken duurden één jaar. Caroline wil daarom verhuizen, liefst meer in de richting van haar ouderlijk huis in Borgloon. Maar Sebastiaan is al vaak verhuisd en wil zich eindelijk definitief kunnen settelen. Hij ziet de charme van hun huidige woning: het heeft alles wat ze zoeken, maar er is een opknapbeurt nodig.

‘Ons huis/nieuw huis’ is vanaf 3 mei elke woensdag om 20u45 te zien op Eén, en al vanaf 6u ‘s ochtends via VRT MAX.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '