Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

'Nu heb ik zin in pasta en een fris pintje', klonk het achteraf.

ZIEN: het speurdersteam kon in ‘Klopjacht’ maar liefst 3 (!) kandidaten vatten

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Het speurdersteam heeft in ‘Klopjacht’ een grote overwinning geboekt. Lothar kon tot twee keer toe door de mazen van het net glippen, maar werd gisterenavond dan toch gevat. Achteraf liet hij in een interview weten dat hij héél blij was om de speurders eens in het echt te ontmoeten.

Ilias en Demi, Marie en Nicolas, Mario, en Anja werden in ‘Klopjacht’ al gevat door de het speurdersteam, en gisterenavond slaagden ze erin om niet één, niet twee, maar drie voortvluchtigen aan dat lijstje toe te voegen. De experts waren duidelijk on fire en richtten al hun pijlen op Lothar, die de afgelopen dagen het bloed meermaals van onder hun nagels haalde. De 25-jarige militair kon, tot grote frustratie van de speurders, een paar keer op het allerlaatste nippertje ontsnappen, en werd zo hun most wanted kandidaat.

Pasta en een pintje

Gisteravond zaten ze Lothar opnieuw op de hielen. De speurders vatten post aan de sporthal van Hulshout, waar de 25-jarige voortvluchtige op dat moment verscholen zat. Wanneer hij op zijn fiets weer wilde vertrekken, waren de speurders hem iets te slim af, en konden ze ‘m vatten. Het volledige team maakte een vreugdesprongetje, en ook Lothar was blij dat hij voortaan opnieuw met een gerust hart kan slapen. ‘Ik ben eigenlijk wel blij dat ze allemaal naar mij aan het zoeken waren. Dat geeft mij het gevoel dat ik toch wel een belangrijk en moeilijk target was. Zo zie je dat ze hun job echt heel goed doen’, aldus een uitgeputte Lothar. ‘Als ik straks thuiskom, ga ik pasta eten en een fris pintje drinken.’

Voor Lothar is het spel dus afgelopen, maar voor de speurders nog lang niet. Zij gingen na hun overwinning meteen op zoek naar de volgende kandidaten, en waren al snel Mike en Stef op het spoor. Dankzij een trucje van Jeremy werden ook zij gisterenavond nog gevat. De speurder wist met behulp van een schoenveter namelijk een raam open te duwen, zodat ze konden binnenvallen in het huis waar de twee vrienden verscholen zaten. Laat het een waarschuwing zijn: zet nooit je raam op kiepstand als je niet thuis bent!

Je kijkt ‘Klopjacht’ elke maandag om 19u55 op Play4.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '