Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

Verwacht je in de aanloop naar Halloween aan extra veel horror en thrillers!

OVERZICHT: 22 series en films die je in oktober wil streamen op Netflix, Disney+, Streamz, Prime Video en VRT Max

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Nieuwe maand, nieuw bingevoer! Ook in oktober mag je je weer aan heel wat nieuwe films en series verwachten op onze favoriete streamingdiensten Netflix, Disney+, Streamz, Prime Video en VRT Max. Met Halloween in de aantocht zit er extra veel horror bij, maar komende maand zal er zonder twijfel ook gelachen en zelfs gehuild worden bij het zien van deze 22 titels.

Don’t Scream

In ‘Don’t Scream’ worden bekende duo’s – Bart en Béa uit ‘Blind Gekocht’, Sam en dochter Shania Gooris, Francisco Schuster uit ‘Like Me’ en ‘The Voice’-winnares Grace Khuabi – gedropt op een verlaten plek die door mastermind en evil genius William Boeva werd ingericht als ‘spookdomein’. Vanuit zijn controlekamer turft Boeva nauwgezet elke gil, groot of klein. Wie het vaakst gilt, verliest het spel. Nadien nemen de twee dapperste duo’s het tegen elkaar op in een bloedstollende finale: welk koelbloedig BV-paar gaat er straks naar huis met de Don’t Scream Award 2022?

Vanaf 3 oktober op Streamz.

The Bear

Dramedyreeks ‘The Bear’ volgt Carmen ‘Carmy’ Berzatto (Jeremy Allen White), een jonge kok die in de wereld van sterrenrestaurants vertoeft. Carmen keert terug uit Chicago om de broodjeszaak van zijn familie – The Original Beef of Chicagoland – over te nemen na een hartverscheurend overlijden in de familie. Mijlenver van wat hij kent, moet Carmen een evenwicht zien te vinden tussen de verpletterende realiteit van een klein bedrijf runnen, zijn koppige keukenteam en de gespannen familieverhoudingen – en dat terwijl hij zelf worstelt met de zelfmoord van zijn broer. ‘The Bear’ gaat over eten, familie, de waanzin van hard werken, de schoonheid van het gevoel van urgentie en alle donkere, duistere schaduwkanten die daarbij komen kijken.

Vanaf 5 oktober op Disney+.

Rookie

De Belgische film ‘Rookie’ volgt het verhaal van Nicky (Matteo Simoni), een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen. Hij slaagt er niet in z’n nieuwe leven te aanvaarden en zoekt steun om een frisse start te nemen bij zijn schoonzus Vero (Veerle Baetens) en haar zoon Charlie (Valentijn Braeckman). Maar de roep van adrenaline en kicks steekt al snel weer de kop op. Via zijn neefje Charlie probeert Nicky zijn droom alsnog te beleven. Het wordt al gauw duidelijk dat Charlie niet uit hetzelfde hout gesneden is.

Vanaf 5 oktober op Streamz.

Luckiest Girl Alive

De film ‘Luckiest Girl Alive’ is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jessica Knoll en gaat over Ani FaNelli, een New Yorkse dertiger die alles lijkt te hebben wat haar hartje begeert: een job bij een glossy magazine, een geweldige garderobe en een knappe verloofde. Maar dan wordt ze door de regisseur van een truecrimedocumentaire uitgenodigd. Hij wil dat ze haar kant vertelt van een gruwelijk incident dat plaatsvond toen ze nog een tiener was, waardoor ze geconfronteerd wordt met een donkere waarheid die haar zorgvuldig opgebouwde leven in duigen doet vallen.

Vanaf 7 oktober op Netflix. 

Derry Girls: seizoen 3

Na het immense succes van de eerste twee seizoenen kon een vervolg op de Britse komedie ‘Derry Girls’ niet uitblijven. Voor zij die nooit eerder van de hilarische sitcom hoorden: ‘Derry Girls’ speelt zich af in het politiek onrustige Noord-Ierland van de jaren 90 en draait rond vijf tieners, onder wie Nicola Coughlan aka Penelope Featherington uit ‘Bridgerton’.

Vanaf 7 oktober op Netflix. 

netflix

Catherine Called Birdy

Engeland, 1290. In het middeleeuwse dorpje Stonebridge woont Lady Catherine (Birdy voor de vrienden), het jongste kind van Lord Rollo (Andrew Scott) en Lady Aislinn (Billie Piper). Haar speeltuin is Stonebridge Manor, een huis dat, net als het gezin, betere tijden heeft gekend. Vader Rollo zit financieel aan de grond en ziet niet meteen een uitweg uit de miserie. Tot hij het plan opvat om Birdy (Bella Ramsey) uit te huwelijken aan een rijke man in ruil voor geld en land. Maar de slimme, pittige en avontuurlijke Birdy wil daar niets van weten en is vastberaden om elke potentiële minnaar af te schrikken. Niemand minder dan ‘Girls’-actrice Lena Dunham schreef én regisseerde deze film.

Vanaf 7 oktober op Prime Video. 

Chucky

Wanneer een Chuckypop opduikt op een rommelmarkt in een buitenwijk, ​raakt een idyllisch Amerikaans stadje in chaos verstrengelt. Enige tijd nadien vinden er enkele gruwelijke moorden plaats die de geheimen van de stad bloot lijken te leggen. Intussen dreigen zowel vijanden als bondgenoten uit Chucky’s verleden de waarheden achter de gepleegde moorden te onthullen, evenals het mysterieuze verhaal achter de transformatie van Charles Lee Ray, een ogenschijnlijk gewoon kind, tot de beruchte ‘Lakeshore Strangler’.

Vanaf 7 oktober op Streamz.

Iliza Shlesinger: Hot Forever

She’s baaaack! Na vijf comedyspecials – ‘Unveiled’ (2019), ‘Elder Millennial’ (2018), ‘Confirmed Kills’ (2016), ‘Freezing Hot’ (2015) en ‘War Paint’ (2013) – en de heerlijke sketchshow ‘The Iliza Shlesinger Sketch Show’ (2020) keert Iliza Shlesinger terug naar Netflix met ‘Hot Forever’. In haar zesde comedyspecial voor het Amerikaanse streamingplatform zal Shlesinger, zonder twijfel een van onze favoriete comediennes van de laatste jaren, onder meer een ode brengen aan die ene lelijke beha die iedere vrouw heeft – yup, guilty! – en het vraagstuk ‘Hoe komt het dat volwassen single mannen geen boxspring bezitten?’ ontleden. Wij kunnen alvast niet wachten.

Vanaf 11 oktober op Netflix.

Candy

Dat Jessica Biel meer in haar mars heeft dan kleffe rollen à la Mary uit ‘7th Heaven’, bewees ze in 2017 al met haar beklijvende vertolking in ‘The Sinner’. In de vijfdelige truecrimereeks ‘Candy’ kruipt ze in de huid van brave huismoeder Candace ‘Candy’ Montgomery. Haar perfecte leventje bleek schone schijn toen begin jaren 80 bij Candy de stoppen doorsloegen. Met alle (dodelijke) gevolgen vandien…

Vanaf 12 oktober op Disney+.

The Watcher

Onheilspellende brieven. Vreemde buren. Sinistere dreigingen. Een gezin – Naomi Watts speelt mama Maria, Bobby Cannavale is papa Derek – verhuist naar z’n droomhuis in een buitenwijk, maar ontdekt dan dat het een nachtmerrie heeft geërfd. Extra creepy? Deze reeks van – wie anders? – Ryan Murphy is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Vanaf 13 oktober op Netflix. 

Someone Borrowed

Dertiger Luiz (Caio Castro) had nog nooit een serieuze, diepgaande relatie met een vrouw, zijn moeder en drie zussen buiten beschouwing gelaten. Om de laatste wens van zijn controlerende maar helaas ook terminale moeder ter vervullen – en vooral ook om zeker te zijn dat hij wordt opgenomen in haar testament – huurt de zelfverklaarde eeuwige vrijgezel een surrogaatechtgenote in. Braziliaanse comedy op z’n best!

Vanaf 13 oktober op Netflix. 

Roomies

Belgische fictiereeks ‘Roomies’ vertelt het verhaal van Bibi en Ama, twee jonge lesbische vriendinnen. In de hoop een betere versie van zichzelf te worden, trekken ze bij elkaar in op een appartement in Brussel. Elk op hun eigen manier, maar onder hetzelfde dak, komen ze tot nieuwe inzichten: het leven heeft geen handleiding, de liefde nog minder en zijzelf al helemaal niet. Naast opkomend talent Ahlaam Teghadouini (‘Grond’) en Laura De Geest doen ook Martha Canga Antonio (‘Black’), Romy Louise Lauwers, Khadija El Kharraz Alami, Dominique Van Malder (‘Albatros’) en Zouzou Ben Chikha (‘Bevergem’) mee.

‘Roomies’ gaat in première op Film Fest Gent op 13 oktober en is vanaf dan ook meteen beschikbaar op VRT MAX. Vanaf maandag 17 oktober wordt de reeks uitgezonden op Eén.

Ritueel

Duikster Kiki (Marie Vinck) is gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Wanneer ze een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, vermoedt hoofdinspecteur Nick Cafmeyer (Geert Van Rampelbergh) dat het om een drugsafrekening gaat. Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, echter een heel andere kijk op de zaak. Regisseur Hans Herbots (‘Vermist’, ‘The Serpent’) liet zich inspireren door het gelijknamige boek van wijlen Mo Hayder.

Vanaf 17 oktober op Streamz.

Love Is Blind: seizoen 3

Eeuwige trouw beloven aan iemand die je nog nooit zag. Het blijft een knotsgek idee. Toch zijn er singles die de sprong wagen, voor een cameraploeg nog wel. Amper enkele maanden na het immense succes van het tweede seizoen van ‘Love Is Blind’ – Netflix’ versie van ‘Blind Getrouwd’, zeg maar – loodsen Hollywoodkoppel Nick en Vanessa Lachey voor een derde keer een tiental koppels van de pods naar het altaar. Als ze de eindmeet halen natuurlijk…

De eerste vier afleveringen zijn vanaf 19 oktober te zien op Netflix. Afleveringen 5 t/m 7 zijn beschikbaar vanaf 26 oktober.

The School for Good and Evil

De band tussen beste vriendinnen Sophie en Agatha wordt in deze fantasyfilm op de proef gesteld wanneer ze worden weggevoerd naar een magische school voor toekomstige sprookjeshelden en slechteriken. Sophie wil namelijk haar saaie bestaan ontvluchten en prinses worden, Agatha is dan weer in de wieg gelegd om heks te worden. Maar wanneer Sophie overstapt naar the dark side, lijken de rollen plots omgekeerd...

Vanaf 19 oktober op Netflix.

The Peripheral

In scifireeks ‘The Peripheral’ maken we kennis met Flynne Fisher, een rol van Chloe Grace Moretz. Flynne woont in het landelijke Zuiden van de VS waar ze werkt bij de plaatselijke 3D-printingshop. Daar verdient ze de kost met het spelen van virtual-realityspelletjes voor rijkelui. Op een avond zet ze een headset op en bevindt ze zich plots in het Londen van de toekomst, een knappe en mysterieuze wereld die mijlenver ligt van haar eenvoudige bestaan. Maar dit spel voelt anders dan de spelletjes die ze eerder heeft gespeeld: al snel beseft Flynne dat dit geen virtual reality is, maar wel de échte wereld. En hoe aantrekkelijk en verleidelijk futuristisch Londen ook is, het is er helaas ook uiterst gevaarlijk...

Vanaf 21 oktober op Prime Video.

From Scratch

Het is liefde op het eerste gezicht wanneer Amahle ‘Amy’ Wheeler (Zoe Saldana) en Lino (Eugenio Mastrandrea) elkaar ontmoeten in Firenze. Ondanks tegenkanting van Lino’s familie besluiten de Amerikaanse studente en Siciliaanse chef hun relatie een kans te geven. Ze bouwen een leven op in Los Angeles, waar ze een dochter adopteren. Net wanneer de banden met Lino’s familie weer worden aangehaald, blijkt hij ongeneeslijk ziek… Minireeks ‘From Scratch’ is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van actrice Tembi Locke.

Vanaf 21 oktober op Netflix.

The Good Nurse

In de waargebeurde film ‘The Good Nurse’ volgen we Amy (Jessica Chastain), een verpleegkundige die al lange tijd samenwerkt met ene Charlie Cullen (Eddie Redmayne). Naast collega’s zijn Amy en Charlie goed bevriend. Tot de politie bij Amy komt aankloppen om haar te vertellen dat Charlie weleens een seriemoordenaar zou kunnen zijn. Amy kan haar oren niet geloven en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Zo ontdekt ze een bijzonder duistere kant van Charlies persoonlijkheid... Cullen zou naar verluidt meer dan 300 patiënten hebben vermoord door het toedienen van een overdosis insuline.

Vanaf 26 oktober op Netflix. 

Umma

In de horrorfilm ‘Umma’ – Koreaans voor moeder – maken we kennis met Amanda (Sandra Oh). Zij woont samen met haar jonge dochter Chris (Fivel Stewart) op een boerderij in the middle of nowhere. Hun rust wordt echter ruw verstoord wanneer de assen van Amanda’s vervreemde moeder uit Korea worden overgebracht. Vanaf dat moment ​merkt Amanda langzaam dat ze in haar doodenge moeder begint te veranderen.

Vanaf 26 oktober op Streamz+.

Dubai Bling

Dubai blijft fascineren. De 3,1 miljoen inwoners tellende stad in de Verenigde Arabische Emiraten is niet alleen de thuis van heel wat expats en FIRE-volgelingen, maar ook van talloze rijkelui, beter bekend als de jetset. ‘Dubai Bling’ gunt ons, gewone stervelingen, een blik in het dagelijkse leven van tien mensen die vertoeven in de hogere sociale kringen van Dubai. Ze dragen de duurste designerkledij, worden uitgenodigd op de meest buitensporige feestjes en nemen liever hun privéjet dan pakweg de fiets of de bus. Netflix belooft ons big dreams, big egos maar ook: big drama. Bring it on!

Vanaf 27 oktober op Netflix. 

netflix

The Devil’s Hour

Iedere nacht opnieuw wordt Lucy (Jessica Raine) wakker om exact 3u33, het uur van de duivel. Haar achtjarige zoon is teruggetrokken en emotieloos. Haar moeder praat tegen lege stoelen. Lucy’s huis wordt achtervolgd door de echo’s van een leven dat niet van haar is. Na een tijdje ontdekt ze dat haar nachtmerries eigenlijk angstaanjagende visoenen zijn van gruwelijke moorden die niet veel later plaatsvinden in en rond haar woonbuurt...

Vanaf 28 oktober op Prime Video. 

The White Lotus: seizoen 2

‘The White Lotus’ was in 2021 een van de meest succesvolle én bekroonde tv-reeksen van het jaar. In de dramedy staat een eclectische groep verwende gasten en overwerkte hotelmedewerkers in een high-end Hawaïaans resort centraal. Het vervolg speelt zich af in Sicilië, waar ook een resort staat van hotelketen The White Lotus. Het goede nieuws? De onnavolgbare Jennifer Coolidge is weer van de partij als rouwende, maar tegelijkertijd ook manipulatieve en egocentrische weduwe Tanya. Naast Coolidge worden er ook enkele nieuwe namen geïntroduceerd, onder wie Michael Imperioli (‘The Sopranos’), Aubrey Plaza (‘Parks and Recreation’), F. Murray Abraham (‘Amadeus), Tom Hollander (‘The Night Manager’), Adam DiMarco (‘The Order’) en Haley Lu Richardson (‘The Edge of Seventeen’).

Vanaf 31 oktober op Streamz.

Nog meer tv-nieuws:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '