Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros./Netflix/VTM

Film kijken onder je dekentje > gaan wandelen in vriestemperaturen...

15 kijktips om deze extreem winterse week door te komen

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.


Eddie the Eagle


Het verhaal in ‘Eddie the Eagle’ is gebaseerd op dat van Michael ‘Eddie’ Edwards, een Brit die er in de jaren 80 van droomde om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Omdat hij in geen enkele discipline uitblonk, richtte hij zich uiteindelijk op de Winterspelen. Hij zou gaan schansspringen. Hugh Jackman speelt de rebelse maar charismatische coach van Eddie, die aanvankelijk niet gelooft in zijn poulain. ‘Eddie the Eagle’ is een echte feelgoodfilm die je eraan herinnert dat winterweer ook zijn voordelen heeft. Dat kunnen we deze week wel gebruiken, denk ik dan.

Vanavond om 20u40 op VTM 4. 

© 20th Century Fox

Pano


‘Pano’ is terug. Het nieuwe seizoen gaat van start met een reportage over het probleemkind dat contact tracing heet. Na de eerste coronagolf had ons land maanden de tijd om een degelijk systeem van contactopsporing op punt te zetten, maar het werd een grote mislukking. De tweede golf was nog groter dan de eerste en maakte van ons land een van de slechtste leerlingen van Europa. ‘Pano’ verzamelde getuigenissen waaruit duidelijk blijkt dat er een opeenstapeling is van problemen achter de schermen.

Woensdag om 21u25 op Eén. 

© Eén

News of the World


‘News of the World’ was bedoeld als bioscoopfilm, maar verschijnt door de coronacrisis onmiddellijk op Netflix. Tom Hanks speelt een nieuwslezer die na de Amerikaanse Burgeroorlog rondreist in de staat Texas om de verhalen van de oorlog te verspreiden. Hij ontmoet een weesmeisje wiens ouders vermoord werden door een Indiaanse stam en besluit haar naar haar familie te brengen. Volgens kenners zou deze western een kanshebber kunnen zijn op de Oscars, al zegt dat na dit coronajaar niet zoveel als normaal. Er kwamen heel weinig films uit door de sluiting van de bioscopen, dus de concurrentie is beperkt.

Vanaf woensdag op Netflix.

© Netflix

The Misadventures of Hedi and Cokeman


Deze Franse film zal geen Oscars wegkapen, maar entertainend lijkt hij op het eerste zicht wel. Hedi en Cokeman zijn twee halfgare, belabberde drugsdealers die hun zaakjes naar een hoger niveau willen tillen. De film is gebaseerd op de Franse webserie ‘En Passant Pécho’, die sinds de start in 2014 meer dan 37 miljoen views haalde op YouTube. De fans van de reeks zijn alleszins érg enthousiast over de komst van wat Netflix benoemt als ‘een grove comedy’. Ik kan me er iets bij voorstellen.

Vanaf woensdag op Netflix.

© Netflix

Corgi


De Engels gesproken animatiefilm ‘The Queen’s Corgi’ gaat dan wel over een hondje van de Britse Queen Elizabeth, het is wel degelijk een Belgische productie. De prent gaat over Rex, de lievelingscorgi van de koningin die door zijn jaloerse beste vriend Charlie uit Buckingham Palace gejaagd wordt. Laat je niet misleiden door het schattig ogende hondje en het lieve verhaaltje: volgens reviews is deze film uit 2019 niet bepaald geschikt voor jonge kinderen.

Vanaf woensdag op Streamz+.

© nWave Productions

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel


De maker van ‘The Ted Bundy Tapes’ verdiepte zich in een van de meest beangstigende en bekende verdwijningen van de voorbije jaren. Begin februari 2013 wordt de Canadese student Elisa Lam voor het laatst gezien op camerabeelden in een lift van het Cecil Hotel, een hotel in Los Angeles dat bekendstaat voor zijn lugubere verhalen. Op 19 februari wordt haar lichaam teruggevonden in een watertank op het dak van dat hotel. In deze reeks duik je diep in deze griezelige, onopgeloste moordzaak.

Vanaf woensdag op Netflix.

© Netflix

Homeland – laatste seizoen


In juni van vorig jaar werd er officieel afscheid genomen genomen van Carrie Mathison en ‘Homeland’. Na acht seizoenen kwam er een einde aan de avonturen van de CIA-agent, en dat einde mocht er volgens critici best wezen. Vanaf deze week kunnen Netflix-abonnees afscheid nemen.

Vanaf woensdag op Netflix. 

© Netflix

The Best of Me


Zeg Nicholas Sparks en ik zeg cheesy. Maar soms heeft een mens gewoon een goede portie meligheid nodig. Donderdag zendt Play5 een van de maar liefst twaalf Sparks-verfilmingen uit, niet toevallig in de week van valentijn. ‘The Best of Me’ is zeker niet de beste film die uit de boeken van de schrijver voortkwam, maar romantisch is hij zeker. ‘The Best of Me’ vertelt het verhaal van Dawson en Amanda, twee geliefden die elkaar terugvinden twintig jaar nadat hij in de gevangenis terechtkwam en haar opdroeg verder te gaan met haar leven.

Donderdag om 20u35 op Play5.

© Di Novi Pictures

Point Break


Minder romantische zielen kunnen op hetzelfde moment op VTM 3 terecht. Daar speelt Luke Bracey – die je grappig genoeg ook aan het werk ziet in ‘The Best of Me’ – een FBI-agent die undercover gaat bij een groep criminelen die extreme sporten zoals skydiven en surfen gebruiken om diefstallen te plegen. Volgens hun ideologie stelen ze om de bedrijven te straffen die de aarde kapot aan het plukken zijn. De film is een remake van een thriller uit 1991 met een jonge Keanu Reeves en Patrick Swayze.

Donderdag om 20u40 op VTM 3.

© Warner Bros. Pictures

Red Dot


Netflix had zelf geen passender moment kunnen bedenken voor de release van de Scandinavische film ‘Red Dot’. Een thriller die zich afspeelt in de sneeuw: is dat niet de exacte beschrijving van ons leven momenteel? Misschien zou horrorfilm nog passender zijn. Anyhow, ‘Red Dot’ gaat over een jong koppel dat hun huwelijk probeert te redden met een leuk kampeertripje in de sneeuw. De tocht wordt echter snel verpest door moorddadige gekken.

Vanaf donderdag op Netflix.

© Netflix

To All The Boys: Always And Forever


Lara Jean en Peter zien het einde van high school naderen. Ze worden geconfronteerd met vragen over hun toekomst: moeten ze voor dezelfde universiteit kiezen zodat ze samen kunnen zijn, of kiezen ze voor zichzelf? Het einde van de ‘To All The Boys’-reeks wordt ongetwijfeld emotioneel!

Vanaf vrijdag op Netflix. 

© Netflix

Django Unchained


Je hebt twee soorten mensen: zij die op Galentine’s Day met een vriendin naar een romantische film kijken en zij die naar de minst romantische film die ze kunnen vinden kijken. Als je in die tweede categorie zit, is ‘Django Unchained’ een goede optie. De bekroonde Tarantino-film uit 2013 doet veel met je, maar je hart doen smelten is er niet een van. Tenzij je een vette boon voor Leonardo DiCaprio hebt, natuurlijk.

Zaterdag om 20u25 op VTM 3. 

© Columbia Pictures

Valentine’s Day


Als je in de eerste categorie hoort, zap je zaterdag naar Play5. Daar vind je ‘Valentine’s Day’, een film die in het Guinness Book of World Records thuishoort inde categorie ‘grootste aantal sterren in één film’. Taylor Swift, Taylor Lautner, Jessica Biel, Jennifer Garner, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Julia Roberts, Anne Hathaway, Jessica Alba, Patrick Dempsey, Jamie Foxx,… en dan heb ik ze nog niet allemaal genoemd. Het lijkt er een beetje op dat de Amerikanen met ‘Valentine’s Day’ hoopten de Britse, iconische romcom ‘Love Actually’ te evenaren. Beide films zijn opgebouwd uit veel verschillende verhaallijnen die rond de liefde draaien. Evenaren is niet gelukt, maar het is wel een verdienstelijke poging.

Zaterdag om 20u25 op Play5.

© Warner Bros. Pictures

Dunkirk


‘Dunkirk’ is net als ‘Django Unchained’ een goede optie als je voor een allesbehalve romantische zaterdagavond gaat. De oorlogsfilm uit 2017 weet je te raken, maar vlinders in de buik zal je niet voelen. Tenzij je een vette boon hebt voor Harry Styles, natuurlijk.

Zaterdag om 20u25 op Play4.

© Warner Bros. Pictures

Blind Getrouwd


Romantiek ten top op valentijn met een gloednieuw seizoen van ‘Blind Getrouwd’. We kennen de acht kandidaten al, maar weten enkel van Veerle en Sven dat zij gekoppeld worden. Hopelijk komen we zondag al te weten hoe de andere matches eruitzien!

Zondag om 19u55 op VTM.

© VTM

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '