Home Lifestyle Fan van ‘The 100’? Dan moet ‘Tribes of Europa’ op je Netflix-kijklijstje...

Fan van ‘The 100’? Dan moet ‘Tribes of Europa’ op je Netflix-kijklijstje staan

Dit Duits post-apocalyptisch drama speelt zich af in het Europa van 2074.

Tribes of Europa
© Netflix

Op vrijdag 19 februari verschijnt het Duitse ‘Tribes of Europa’ op Netflix. De post-apocalyptische reeks zal fans van ‘The 100’ ongetwijfeld enthousiast maken, want de sfeer doet heel erg denken aan die van de populaire serie. Netflix releasete zonet de officiële trailer.

‘Tribes of Europa’ speelt zich af in het Europa van 2074. In 2029 brak een cyberwar uit en werd de wereld plots zonder elektriciteit gezet. Sindsdien woedt er oorlog tussen vier stammen die zich in de ruïnes van de vroegere wereld hebben gevormd. Twee broers en een zus van de vreedzame Origins-stam worden van elkaar gescheiden en moeten hun eigen weg zien te vinden in een eng Europa. 

Brexit

Philip Koch, de schrijver van de reeks, werd geïnspireerd voor het verhaal toen hij in 2016 het nieuws over de Brexit hoorde. Aanvankelijk was er weinig enthousiasme voor zijn schrijfsel, maar na enkele jaren pikte Netflix het idee toch op. De cast is volledig Duits en nog onbekend bij ons, behalve de Brit James Faulkner. Hij speelde onder meer Randyll Tarly in ‘Game of Thrones’. De reeks bestaat uit zes afleveringen die allemaal op 19 februari verschijnen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: