Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros.

En de kans is héél groot dat Joaquin Phoenix opnieuw in de huid kruipt van de schurk...

YES: ‘Joker’ krijgt een vervolg

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

In het lijstje van meest legendarische films ooit gemaakt: ‘Joker’. En er is nu goed nieuws voor wie het daarmee eens is, want regisseur Todd Phillips kondigt op Instagram aan dat er een vervolg komt op de psychologische thriller.

Regisseur Todd Phillips bevestigt wat al een tijdje gefluisterd werd: de iconische succesfilm ‘Joker’ krijgt een vervolg! Hij deelde op Instagram de werktitel van de nieuwe prent, ‘Joker: Folie à Deux’, én een foto waarop te zien is hoe Joaquin Phoenix het script aan het doornemen is. Betekent dat dat de acteur opnieuw in de huid kruipt van het duistere personage? Wij hopen alvast van wel!

Geestelijke aandoening

‘Joker’ verscheen in 2019 in de cinema en vertelt het verhaal van de eenzame en geestelijk gestoorde stand-upcomedian Arthur Fleck die in een neerwaartse spiraal terechtkomt en een gevaarlijk alter ego voor zichzelf én de maatschappij creëert: Joker. De prent bracht ruim een miljard (!) dollar op, werd genomineerd voor maar liefst elf Oscars en mocht er uiteindelijk ook twee in de wacht slepen.

Waarover het vervolg precies zal gaan, of Joaquin ook effectief opnieuw de hoofdrol zal spelen en welke acteurs er nog gecast werden, is nog niet geweten. De werktitel licht wel al een tipje van de sluier op, want folie a deux is een geestelijke aandoening waarbij waanbeelden worden overgenomen door iemand anders. Daardoor insinueren fans nu al dat Harley Quinn, de vriendin van Joker in de strips van DC Comics, zal opduiken in de film. Keep you posted!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '