https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © PLAY4

'Ik ben echt een beetje bang', aldus de presentator.

James Cooke doet mee aan tweede seizoen van ‘Over de oceaan’

Herlinde Matthys

Er komt een tweede seizoen van het Play4-programma ‘Over de oceaan’ waarin zes BV’s zonder enige zeilervaring een oceaan oversteken op een zeilboot. De eerste matroos van dit nieuwe seizoen is bekend en dat is niemand minder dan James Cooke (36).


James Cooke is het gewend om op een boot te zitten tijdens ‘Gert Late Night’, maar de Evanna ligt dan natuurlijk stil. Dat zal niet het geval zijn op de zeilboot die centraal staat in ‘Over de oceaan’. In het tweede seizoen zal de presentator het avontuur van zijn leven meemaken aan de zijde van vijf andere BV’s. Het eerste seizoen van het Play4-programma was een succes. Daarin stapten Jani Kazaltzis, Charlotte Vandermeersch, Otto-Jan Ham, Evi Hanssen, Imke Courtois en Dominique Persoone aan boord. Ze legden 5000 kilometer af op een zeilboot, onder leiding van ervaren kapitein Piet Smet, op de Atlantische Oceaan. Hun avontuur begon in Lanzarote en kwam tot een goed einde in Guadeloupe.

‘Niet verdrinken’


Er is nog niet veel informatie bekend over het tweede seizoen van ‘Over de oceaan’. Welke route zullen de zeelieden deze keer moeten volgen en wanneer vertrekken ze, zal Piet opnieuw van de partij zijn om alles in goede banen te leiden en vooral: welke bekende gezichten durven het vaste land achter zich te laten om zich over te geven aan het zeemansbestaan? Eentje daarvan is alleszins al bekend: James Cooke. Hij vertelde dat zelf in ‘De Cooke & Verhulst Show’ gisterenavond. ‘Ik ga mee met de volgende boot’, aldus James.

James zei niet van de eerste keer ja op de vraag. ‘Ik ben echt een beetje bang‘, aldus James. Hij belde naar bijna iedereen van de vorige deelnemers, maar uiteindelijk was het zijn goede vriend Jani die hem over de streep trok. ‘Dat gaat goedkomen, je gaat niet verdrinken’, vertelde Jani die in diezelfde aflevering als blijvende herinnering aan die onvergetelijke trip een anker liet tatoeëren op zijn ribben.

Fantastische ervaring


James belde elke dag naar Jani met nieuwe vragen. Zeker omdat hij van Jani al verhalen had gehoord dat hij tijdens zijn tocht in een storm terechtkwam en zelfs bijna dood was. ‘Ik werd er helemaal gek van’, aldus James. ‘Maar goed, ik ga het ondergaan.’ Otto-Jan Ham stelde hem uiteindelijk nog gerust dat het een fantastische ervaring zal zijn. Wij hebben zo’n flauw vermoeden dat dit tweede seizoen van ‘Over de oceaan’, met dank aan James en zijn hilarische reacties, nóg beter zal worden dan het eerste.


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content