Home Lifestyle MUST SEE: 6 BV’s maken de meest avontuurlijke reis van hun leven...

MUST SEE: 6 BV’s maken de meest avontuurlijke reis van hun leven in nieuw programma ‘Over de Oceaan’ op VIER

Onder anderen Jani Kazaltzis, Evi Hanssen en Otto-Jan Ham leggen 5.000 kilometer af met een zeilboot.

© VIER

Zes bekende Vlamingen maken zich klaar voor een ongelooflijk avontuur. Ze doen mee aan het nieuwe programma ‘Over de Oceaan’ op VIER en daarvoor moeten ze maar liefst 5.000 kilometer afleggen in een zeilboot op de Atlantische Oceaan.

Jani Kazaltzis (40) danste de afgelopen weken de ziel uit zijn lijf in het VIER-programma ‘Dancing with the Stars’. De stylist is nu klaar voor zijn volgende uitdaging, maar dit keer mag hij zijn danspartner thuis laten. Hij staat er opnieuw niet alleen voor, want hij krijgt het gezelschap van vijf andere BV’s: Charlotte Vandermeersch (36), Otto-Jan Ham (40), Evi Hanssen (41), Imke Courtois (31) en Dominique Persoone (51).

Van Lanzarote tot Guadeloupe

Wat gaat deze gezellige bende samen doen? Over de Atlantische Oceaan zeilen! Ze vertrekken vanuit Lanzarote en zullen maar liefst 5.000 kilometer later aanmeren in Guadeloupe. De opnames van het nieuwe Woestijnvisprogramma voor VIER ‘Over de Oceaan’ beginnen binnen enkele dagen en hoelang ze precies op open zee zullen vertoeven voor deze unieke tocht is nog niet bepaald. Wat wel zeker is, is dat dit de meest avontuurlijke reis van hun leven zal worden.

‘Zeil je voor het eerst, dan sla je een flater.’ iedereen kent deze bekende Vlaamse hit. Gelukkig is ervaren kapitein Piet Smet aan boord om deze zes te helpen met hun zeemansbenen en ze zo goed als mogelijk te begeleiden. Dat wordt sowieso een grote uitdaging, want ze hebben geen ervaring, ze krijgen geen bijkomende ondersteuning van buitenaf, er is geen assistentieschip, ze bevinden zich mijlenver van het vasteland én ze moeten weer en wind trotseren en dat allemaal zowel overdag als ‘s nachts.

Veel twijfels

Zullen zij erin slagen de oceaan te trotseren en heelhuids aankomen op hun bestemming? Zelf hebben ze toch nog hun twijfels. ‘In mijn hoofd heb ik al een gigantische lijst met dingen die kunnen fout lopen’, vertelt Otto-Jan. ‘Durf je dat aan ons overlaten?’, aldus Jani. ‘Bij mij moet je iets drie keer uitleggen hé’, verzekert Evi en ‘Technisch ga je niet op mij moeten rekenen’, besluit Dominique. Dat belooft!

We zijn nu al benieuwd naar hun belevenissen, maar we zullen nog moeten wachten tot volgend jaar. Spannend!

Lees ook: