Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© 20th Century Fox Television

Met niemand minder dan Hilary Duff in de hoofdrol!

Er komt dan toch een spin-off van ‘How I Met Your Mother’

Jolien Meremans

Maar liefst vijf jaar nadat we voor het eerst aankondigden dat er een vervolg op de Amerikaanse sitcom ‘How I Met Your Mother’ in de pijplijn zat, lijken de plannen nu concreet te worden. Meer zelfs: de rollen zouden al verdeeld zijn.


Vijf jaar geleden kreeg de spin-off al een naam en die blijft onveranderd: ‘How I Met Your Father’. De serie zal tien afleveringen tellen en veel weghebben van de originele versie. Het hoofdpersonage Sophie, dat door niemand minder dan Hilary Duff gespeeld zal worden, legt in de spin-off aan haar zoon uit hoe ze zijn vader leerde kennen. Haar verhaal begint in 2021 waar Sophie en haar vriendengroep proberen uit te zoeken wie ze zijn, wat ze uit het leven willen halen en hoe ze verliefd kunnen worden in een tijdperk van datingapps. In ‘How I Met Your Mother’ is het Ted Mosby (gespeeld door Josh Radnor) die in het jaar 2030 een soortgelijk verhaal, dat in 2005 start, aan zijn twee kinderen vertelt.

Nieuwe aanpak


Het is de streamingdienst Hulu die de spin-off zal ontwikkelen. De producenten van de reeks, Isaac Aptaker en Elizabeth Berger, worden bijgestaan door de originele makers van ‘HIMYM’ Carter Mays en Craig Thomas. ‘Onze geniale producenten Isaac en Elizabeth hebben een spectaculaire nieuwe aanpak bedacht, die het origineel eert, maar ook helemaal van hen is’, vertelt Karey Burke, president van het productiehuis Studio 20th Television, aan Deadline. ‘We zijn buitengewoon enthousiast om “How I Met Your Father” naar Hulu te brengen en we kunnen niet wachten tot het publiek Sophie en haar entourage ontmoet, en kan zien hoe ze de liefde vinden in het moderne New York City’, voegen Aptaker en Berger daar nog aan toe.

Ook Hilary Duff kijkt al uit naar het resultaat. ‘Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad in mijn carrière en heb al een aantal geweldige personages mogen spelen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om de rol van Sophie op me te nemen. Als grote fan van “How I Met Your Mother” voel ik mij vereerd dat Carter en Craig me het vervolg van hun geesteskindje toevertrouwen’, aldus de actrice in Deadline.

Wanneer de spin-off precies op Hulu zal verschijnen is nog niet helemaal duidelijk. In afwachting kan je op Disney+ alle negen seizoenen van ‘How I Met Your Mother’ nog eens opnieuw bekijken.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '