Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Alicia Quan via Unsplash

Je kan zelfs chatten ondertussen!

HANDIG: met deze functie kan je samen Netflix kijken op afstand

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Ken je het probleem waarbij je samen aan een serie of film op Netflix begint, maar dan toch alleen verder kijkt? Wel, daar hebben wij een oplossing voor, want jullie kunnen samen op afstand Netflix kijken zonder dat jullie in hetzelfde huis of zelfs dezelfde stad moeten zijn!


Herkenbaar voor velen: je begint samen met je lief of je beste vrienden aan een televisieserie, maar kijkt al snel allemaal afzonderlijk verder. Je houdt het gewoon écht niet zo lang vol tot een volgende aflevering. Wat we natuurlijk volledig begrijpen! Maar op die manier moeten jullie de volgende keer dat jullie samen iets willen kijken, wéér een andere serie of film kiezen.

Chrome-extensie


Dat probleem is nu opgelost dankzij Teleparty (vroeger Netflix Party). De website is namelijk een aanvulling van Chrome waarmee je samen met je vriend(in) een film of serie op afstand kan kijken. En dat is niet alles, want er zit ook een chat in het systeem, zodat je kan praten over wat er allemaal gebeurt. Cool!

Hoe gebruik je de extensie nu? Open deze pagina in Google Chrome en installeer de extensie. Wanneer de download voltooid is, open je Netflix in Chrome en zie je rechtsbovenaan het icoontje TP. Als je daarop klikt, verschijnt een URL die je kan doorsturen naar degene met wie je samen wil kijken. Die persoon moet ook Google Chrome hebben en de extensie installeren. Kies elk een gebruikersnaam en icoon zodat je weet wie wie is.

Het werkt trouwens niet enkel met Netflix. De functie zou nu ook gebruikt kunnen worden met Disney+. Al bestaat er sinds kort voor Disney+ een optie GroupWatch die je gewoon vanuit de app zelf kan lanceren. De extensie zou ook werken met Hulu en HBO, maar die streamingdiensten zijn niet beschikbaar in ons land.

Niet cheaten


De functie is vooral heel handig, want je kijkt echt helemaal synchroon. Wanneer iemand van jullie op pauze klikt, pauzeert Netflix automatisch ook bij de ander! Is je kijkpartner niet te vertrouwen? Bij het starten van een sessie, kan je ook aanduiden of alleen jij controle hebt of niet. Wanneer jij op pauze drukt en je vriend(in) de film/serie stiekem weer wil starten, gaat het meteen weer op pauze. Tijdens de Teleparty kan hij/zij dus onmogelijk valsspelen! Natuurlijk kan je vriend(in) in een ander scherm kijken, maar dat zou nu wel héél gemeen zijn hé.

Je kan meer dan één persoon uitnodigen voor een Netflixfeestje. Met hoeveel mensen je maximum op één party kan zitten, hangt af van hoeveel mensen er gebruikmaken van de extensie. Volgens de FAQs is tot 50 mensen haalbaar. We laten het aan jou over om zoveel mogelijk vrienden uit te nodigen en het gewoon te proberen! Met wie ga jij dit handige trucje uittesten?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '