Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Haal die zakdoekjes maar al boven!

PREVIEW: Kato neemt emotioneel afscheid in ‘Familie’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het zat er al een hele week aan te komen, maar vanavond is het helaas zover: Kato neemt afscheid in ‘Familie’ en vertrekt naar Tenerife. De grote vraag is of Cédric haar komt uitzwaaien.

Een jaar geleden kwam de vrolijke Kato, gespeeld door Alix Konadu, in ‘Familie’. De beste vriendin van Louise (Charlotte Sieben) zette meteen de boel op stelten, want ze richtte haar pijlen op Raven (Aaron Blommaert) en liet dat nu net de grote vlam zijn van haar bestie. Deze situatie werd gelukkig uitgeklaard en ondertussen zijn Louise en Raven nog steeds een power couple.

Verkeerde mannen

Kato ontmoette daarna haar nieuw lief, maar dit keer was het Tony (Jeroen Van Dyck) die op die manier weer dichter bij Hanne (Magot Hallemans) probeerde te komen die hij een tijdje voordien gevangenhield. Opnieuw een grote klap voor Kato. Haar geluk wilde maar niet keren en ze bleef op de verkeerde mannen vallen. Op kot leerde ze de charmante Ian kennen (Jasper Heyman).

Hoewel ze haar twijfels had of hij wel te vertrouwen was, begon ze toch een relatie met hem. Kato was op een studentenfeestje namelijk getuige van een verkrachting en de dader had dezelfde moedervlek als Ian op z’n bil. Omdat ze zich alles maar vaag herinnerde, gaf ze hem het voordeel van de twijfel. Tot ze later ontdekte dat het wel degelijk Ian was die dat meisje en nog verschillende anderen had misbruikt. Ze kon gelukkig zelf net op tijd uit z’n klauwen ontsnappen dankzij de hulp van Louise en Cédric (Yanni Bourguignon).

Eerste kus

Kato vond haar draai na dit alles niet en ze heeft even tijd nodig om dit te verwerken. Daarom besloot ze eerder deze week om naar Tenerife te vertrekken. Een vriendin van haar opende daar een cocktailbar waar ze aan de slag kan. Het nieuws kwam als een grote klap aan bij Louise en Jelle (Maarten Cop). Maar het is vooral Cédric die het er ontzettend moeilijk mee heeft. Hij is al een tijdje verliefd op Kato, en vorige week kusten ze eindelijk voor het eerst.

Na die kus was het heel onwennig tussen beiden. Ze zien elkaar graag, maar Kato is na alles wat er gebeurde nog even niet toe aan een nieuwe relatie. Toen Kato vertelde dat ze naar het buitenland vertrekt, sloeg Cédric helemaal dicht en negeerde hij haar volledig. In de aflevering van vanavond geeft Kato haar afscheidsfeestje. Haal die zakdoekjes maar al boven, want het wordt ongetwijfeld heel emotioneel! De grote vraag is natuurlijk: zal ook Cédric nog afkomen om haar vaarwel te zeggen?

Zieke oma

Met het vertrek van Kato verdwijnt ook actrice Alix Konadu op eigen initiatief uit ‘Familie’. ‘Ik nam deze beslissing met een dubbel gevoel’, vertelt Alix. ‘Ik beleefde een ongelofelijk fijne tijd op de set, maar toch was het tijd om ermee te stoppen. Mijn oma, die in Ghana woont, werd enkele maanden geleden ernstig ziek en dat was voor mij een wake-upcall. Ik besefte dat ik voor een tijdje in Ghana wil zijn en meer tijd wil doorbrengen met mijn familie.’

Daarnaast wil ze ook op professioneel gebied andere uitdagingen aangaan. ‘Bovendien werd ik ondertussen 30 en dat was voor mij een kantelmoment’, aldus Alix. ‘Ik wil graag genoeg uiteenlopende rollen spelen en meer openstaan voor andere opdrachten die niet te combineren waren met “Familie”. Mijn vertrek was met een klein hartje, want ik leerde op de set bijzonder fijne mensen kennen. Mijn laatste draaidag was een emotioneel, maar mooi afscheid in het bijzijn van heel wat collega’s. Dat deed me veel plezier. Omdat mijn personage blijft leven, blijft ook de deur openstaan voor een eventuele terugkeer.’

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '