Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

'Het lijkt alsof het een droom is, en ik gewoon wakker ga worden', aldus Anouchka en haar zeven zonen.

ZIEN: dit was de meest drastische renovatie ooit in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Anouchka en haar zeven zonen woonden in een piepklein huisje vol problemen. Ze kregen een gloednieuw huis in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’. Dit is de indrukwekkende voor en na.

Het gezin woonde in een piepklein huisje in Moerbeke-Waas. Door hoog oplopende medische kosten is de broodnodige renovatie er nooit gekomen. Een van haar zonen had op z’n 2,5 jaar namelijk een hersentumor. ‘Er waren toen al plannen om het huis te verbouwen, maar omdat het een zeldzame kanker was, is dat er niet meer van gekomen. We hebben het meeste zelf betaald, omdat het niet terugbetaald werd.’

Sprakeloos

‘Het is hier te klein, te oud en te vochtig, maar er zit wel veel liefde in dat kleine huisje’, aldus Anouchka. ‘We zijn geen dokters, maar wel huisdokters’ aldus James Cooke die er samen met de experten, de familie, vrienden en buren van Anouchka alles aan deed om hen een nieuwe thuis te bezorgen. Drastische beslissingen waren nodig, daarom dat de experts helemaal van nul begonnen en het gezin trakteerden op een spiksplinternieuw huis. Een unicum in ‘Extreme Makeover Vlaanderen’!

De reveal was dan ook bijzonder emotioneel en hartverwarmend. ‘Het eerste wat door m’n hoofd ging, was: dit kan niet. Ze hebben ons naar een andere plaats gebracht’, aldus een verbaasde Anouchka. ‘Het is onwerkelijk gewoon! Sprakeloos! Wat een verschil’. De jongens kregen eerst het eindresultaat te zien en bij elk van hen viel hun mond open van verbazing. Eindelijk kregen de oudste zonen een plekje voor zichzelf. Ook de drie jongsten bevonden zich in de zevende hemel met hun nieuwe slaapkamer.

Een droom

Even later mocht Anouchka haar nieuwe stekje aanschouwen. ‘Het lijkt alsof het een droom is, en ik gewoon ga wakker worden’, zegt ze. Het gezin kan eindelijk met z’n allen aan tafel zitten om te eten, zich deftig klaarmaken in de badkamer, gezellig voor de tv kruipen en zich rot amuseren in een heuse gaming room. ‘Ik kan alleen maar zeggen: joepie’, besluit een dolgelukkige Anouchka.

‘Extreme Makeover Vlaanderen’ zie je elke zaterdag om 20u15 op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '