Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Ze bewijst tot grote hilariteit dat ze niks kent van het West-Vlaamse dialect.

PREVIEW: Nathalie Meskens slaat de bal compléét mis in ‘Even Goeie Vrienden’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De finale van ‘Even Goeie Vrienden’ wordt deze week gespeeld door Kelly Pfaff & Jeroen Verdick en Erhan Demirci & Nathalie Meskens. Bij die laatste slaan de zenuwen toe en dat leidt tot een heerlijke verspreking.

Maandag, dinsdag en woensdag strijden telkens twee verrassende quizduo’s tegen elkaar in ‘Even Goeie Vrienden’. De sterkste stelletjes verzekeren een plaatsje in de finale die elke donderdag plaatsvindt. Kelly Pfaff en Jeroen Verdick die eerder toegaven dat ze nooit quizzen verbaasden zichzelf en komen vanavond dus terug. Zij nemen het op tegen Erhan Demirci en Nathalie Meskens die zichzelf – duidelijk onterecht – ook niet heel hoog inschatten.

Radijs, varken en deuren

De voorbije speldagen konden de quizzers bepaalde thema’s aan zich laten voorbijgaan, maar die keren vanavond terug en bijten hen in hun bil! Zo ook de categorie West-Vlaams. De duo’s moeten populaire West-Vlaamse uitdrukkingen raden op basis van enkele pictogrammen. Voor een rasechte Oostendenaar of Bruggeling waarschijnlijk een fluitje van een cent, maar Antwerpenaar Nathalie Meskens worstelt er toch mee.

Ze slaat de bal compleet mis en verzint gewoon een nieuw gezegde! Tot grote hilariteit van de rest in de studio. Nathalie maakte er het volgende van, en we vertalen het even in beschaafd(er) Nederlands: ‘Als je het radijsje in het achterste van een varken steekt, schieten alle deuren open.’ Haar betekenis: als je zelfzeker bent, kan alles. Jens is alleszins overtuigd. ‘Het zou zeker kunnen’, lacht hij.

Om te zien wat het gezegde écht is, kijk je deze avond om 21u55 naar ‘Even Goeie Vrienden’ op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '