Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Het nieuwe seizoen gaat morgenavond van start op VTM.

PREVIEW: Jonas Van Geel geeft toe dat hij eigenlijk niet tegen bloed kan in ‘Een Echte Job’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Frances Lefebure, Jonas Van Geel, Stefaan Degand, Nora Gharib en Metejoor worden verpleegkundigen in het nieuwe seizoen van ‘Een Echte Job’. De BV’s volgen in de eerste aflevering een spoedcursus en krijgen ieder een afdeling toegewezen. In de preview zien we alvast dat Jonas misschien niet echt op z’n plek zit als verpleger, want hij kan absoluut niet tegen bloed.

De coronacrisis heeft ons meer dan ooit doen inzien dat het zorgpersoneel echte helden en heldinnen zijn! Hun harde werk mag terecht weleens in de schijnwerpers gezet worden. Vorig jaar trokken Sean Dhondt, Bart Kaëll, Laura Tesoro, Niels Albert en Julie Van den Steen daarom een witte schort aan en liepen ze mee op verschillende afdelingen van een ziekenhuis. In het tweede seizoen is het de beurt aan Nora GharibStefaan DegandJonas Van GeelFrances Lefebure en Joris van Rossem, beter bekend als Metejoor.

Flauwvallen vs adrenalinestoot

Zij zullen dag en nacht meedraaien in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en echt ervaren wat het betekent om zorgverlener te zijn. Ze krijgen eerst een pittige spoedcursus van handhygiëne over spuiten zetten tot reanimeren als voorbereiding op het echte werk. Die opent de ogen van sommigen al serieus en maakt meteen duidelijk dat dit avontuur menens is. Zo hoopt Jonas vooral dat hij niet terechtkomt op de spoedafdeling omdat hij niet tegen bloed kan en snel flauwvalt. Nora daarentegen houdt net van de adrenaline die daarbij komt kijken.

Niet lang daarna mogen de vijf stagiair(e)s zélf aan de slag. Frances staat op de afdeling oncologie, Jonas op de geriatrie, Nora bij neurochirurgie, Joris in het revalidatiecentrum en Stefaan op de pediatrie. Het wordt die eerste aflevering al meteen duidelijk dat deze job de nodige indruk achterlaat en emoties losweekt. Zo ontmoet Frances op haar eerste dag een patiënt met keelkanker. ‘Dit is heel heftig’, aldus Frances. ‘Ik ben er helemaal slecht van.’

Het nieuwe seizoen van ‘Een Echte Job’ kan je vanaf 13 januari elke donderdag zien om 20u35 op VTM en ook op VTM GO.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '