Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Ik stel voor dat we iedereen zo'n suppo geven', concludeert chef-kok Dominique Persoone.

PREVIEW: samba dansen met zieke peuter in ‘Een Echte Job’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Vijf bekende Vlamingen draaien in ‘Een Echte Job’ drie weken lang mee in een ziekenhuis. Dominique Persoone verzorgt een tweejarige peuter die er slecht aan toe is, maar na het toedienen van een medicijn is ze weer kiplekker en begint ze zelfs te dansen op de gang van de spoed.

An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou liepen al enkele shiften mee in het Aalsters Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis. In de aflevering van komende maandag komt een kindje toe op de spoeddienst dat zich enorm slecht voelt. Haar mama is in paniek, want haar kleine spruit maakt al vier dagen koorts.

Wonderen

De medische staf waaronder Dominque Persoone besluit Tshikomo een suppositoire of de welbekende suppo te geven en het medicijn verricht wonderen! De peuter heeft plots al haar energie terug en staat vrolijk de samba te dansen in de ziekenhuiskamer. Heel de spoeddienst mag meegenieten van haar danskunsten, want ze loopt zelfs rondjes in de gang.

‘We hadden haar beter maar een halfje gegeven’, lacht hij. Dominique is natuurlijk blij dat de peuter er terug bovenop is en danst zelfs met haar mee. ‘Ik stel voor dat we iedereen zo’n suppo geven’, concludeert de chef-kok.

Ademhalingsproblemen

De andere bekende Vlamingen worstelen zich ook door een drukke nachtshift. Sarah krijgt de schrik van haar leven, wanneer een van haar patiënten hevige koorts maakt en plots zelfs bijna niet meer kan ademen. ‘Het was onvoorspelbaar en het kon alle kanten opgaan’, vertelt de Ketnetwrapster. ‘Ik was heel bezorgd om hem.’

Julie maakt zich dan weer zorgen om zichzelf, want ze is het gewend om op tijd in haar bed te kruipen. ‘Ik ben geen nachtmens, dus ik weet niet hoe ik ga reageren’, vertelt ze. ‘In het begin energiek, maar dan ga ik mijn klop krijgen denk ik.‘ Zoals ze vreesde, krijgt ze een dipje, maar ze probeert allerlei trucjes om toch wakker te blijven.

‘Een Echte Job’ zie je elke maandag om 20u35 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '