Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Niemand had dit zien aankomen!

Deze figuur wordt als eerste ontmaskerd in ‘The Masked Singer’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kon gisteren naar het grootste verkleedfeestje van Vlaanderen kijken: ‘The Masked Singer’. We smulden onder meer van de coole dansmoves van Leeuw, de wulpse stem van Mummie en de schattige reacties van Champignon. Helaas moest er ook al een deelnemer afvallen.

De eerste aflevering van ‘The Masked Singer’ was direct een schot in de roos! Champignon, Leeuw, Groot Licht, Skiwi, Mummie, Soaperstar en Raaf gaven het beste van zichzelf. We kregen nogmaals te zien dat wat deze gemaskerde artiesten op het podium doen enorm zwaar is: ze krijgen geen lucht, het is bloedheet in die pakken en ze zien vaak helemaal niks.

‘Ik vind het oprecht heel spijtig’

Na een groepsnummer was het de beurt aan de muzikale duellen. Mummie, Soaperstar, Groot Licht en Skiwi werden door het studiopubliek in de zaal niet onmiddellijk doorgestuurd naar de volgende ronde. Het speurderspanel – waar Bart Cannaert zich als sterke nieuwe speurder bewees – koos voor Soaperstar en Mummie, waarna het publiek als laatste het vel of beter gezegd kostuum van Groot Licht redde. Dat wil zeggen dat de grappige Skiwi zijn identiteit moest bekendmaken.

De kijkers zaten op het spoor van Maarten Vancoillie, Kamal Kharmach of Average Rob, maar het was niemand minder dan Herman Verbruggen die in het vrolijke pak zat! Hij moest tot zijn grote spijt afscheid nemen van dit knotsgekke avontuur. ‘Mijn taak was: de verrassing van de avond zijn’, vertelt de acteur uit ‘F.C. De Kampioenen. ‘Ik ben geen zanger, maar uiteindelijk doe je toch wel ongelofelijk je best. Dan dacht ik: het zou nu toch wel heel erg triest zijn als ik er als eerste uit zou liggen. Ik vind het oprecht heel spijtig, want ik vind het wel een leuk programma. Het is spannend en ik had die spanning iets langer willen vasthouden. Ik heb dit met veel plezier gedaan.’

Vestimentair probleempje

Ben je benieuwd hoe Herman toeleefde naar zijn eerste optreden als Skiwi? Je ziet het in ‘Behind The Mask’ op VTM GO, en vanaf 8 februari elke woensdag op VTM. Achter de schermen mag je dit keer letterlijk nemen, want de camera’s keken voor het eerst zelf mee ín het pak tijdens zijn optreden. ‘”The Masked Singer” is één van de zeldzame programma’s waar families voor in de zetel gaan zitten en samen naar kijken. Dus er is wel een parallel met “De Kampioenen”. Dat soort dingen check ik ook altijd met mijn kinderen. Als zij het tof vinden, is dat voor mij een extra element in de beslissing om ja te zeggen.

Herman vertelt zelfs over een grappig vestimentair probleempje tijdens de repetities. ‘Vanaf dat ik door de tunnel liep, voelde ik: mijn broek zakt af’, vertelt Herman. ‘Mijn armen zijn aan de buitenkant, dus ik kan die zelf niet optrekken. Dan wil je toch een beetje je eigenwaarde behouden en niet in een Skiwi zitten met je broek tot op je enkels (lacht).’ Wanneer Herman over die eerste teleurstelling heen is, kijkt hij terug op een mooie belevenis. ‘Ik moet concluderen dat ik heel blij ben dat ik het heb mogen doen. Als niet-zanger dit avontuur mogen meemaken, is fantastisch.

‘The Masked Singer’ zie je elke vrijdag om 20u35 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '