Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© jonnydepony/Maarten De Bouw

Perfect voor fans van dystopische verhalen à la 'The Hunger Games' en 'Divergent'.

TRAILER: in nieuwe Vlaamse fictiereeks ‘Arcadia’ bepaalt een scoresysteem je levenskwaliteit

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

VRT gaat de dystopische tour op en komt met een nieuwe serie ‘Arcadia’, waarin een scoresysteem je levenskwaliteit bepaalt. Er is ondertussen een trailer gelost voor een van de duurste reeksen die ooit is gemaakt in Vlaanderen.

In ‘Arcadia’ leven Vlamingen en Nederlanders na een grote ramp samen in één gemeenschap. Een burgerscore geeft weer hoe goed je bijdraagt aan de samenleving. Je best doen met studeren, gezond leven en de regels en wetten volgen, als je al dat doet, krijg letterlijk wat je verdient. Hoe hoger de score, hoe beter je leven. 

We volgen een familie die dankzij haar goede score een fijn leven kan leiden. Alles verandert wanneer blijkt dat vader Pieter met de score van zijn dochters heeft gefraudeerd. Ze komen terecht in een kluwen van bedrog en verraad, waarbij de solidariteit tussen de vrouwen steeds meer op de proef wordt gesteld. Kiezen ze voor zichzelf of voor elkaar? 

Het gaat om een near-fiction-reeks van VRT en klinkt perfect voor fans van dystopische verhalen à la ‘The Hunger Games’ en ‘Divergent’. Het is een van de duurste Vlaamsen reeksen ooit gemaakt. De cast bestaat uit Vlaamse talenten zoals Natali Broods, Lynn Van Royen, Abigail Abraham, Jean Janssens, Gène Bervoets, Wim Opbrouck, Boris Van Severen, Lukas Bulteel en Ward Kerremans.

De eerste twee afleveringen worden vanavond in première getoond op het Filmfestival van Oostende in het bijzijn van de cast. ‘Arcadia’ is vanaf 19 maart wekelijks te zien op Eén.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '