Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

Ze kozen niet de makkelijkste songs!

Deze 7 figuren bijten de spits af in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Nog één keer slapen en het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ gaat van start! In de eerste aflevering nemen zeven figuren het tegen elkaar op en wordt er al eentje ontmaskerd.

We kennen met de onthulling van Vlinder deze ochtend nu eindelijk alle veertien figuren die hun beste beentje of zeg maar stem zullen voorzetten in ‘The Masked Singer’. Er zijn dit seizoen een aantal nieuwigheden. Jens Dendoncker neemt de fakkel over van Niels Destadsbader. En er komen twee nieuwe gezichten en ex-kandidaten het speurdersteam versterken: Tine Embrechts (Flamme Fatale) en Bart Cannaerts (Cycloop). In de finale krijgt de beste speurder dit keer trouwens een straffe prijs!

Moeilijke songs

Er zijn dit jaar meer pakken dan ooit en daarom worden de Masked Singers in twee groepen van zeven onderverdeeld die week om week zullen optreden. Aan het einde van elke aflevering zal een figuur ontmaskerd worden. Na zes shows blijven er acht figuren over die het vanaf dan elke aflevering tegen elkaar opnemen.

In de eerste aflevering is het de beurt aan Champignon, Leeuw, Groot Licht, Skiwi, Mummie, Soaperstar en Raaf. Ze beginnen de show met een knal, want ze brengen samen ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson en Bruno Mars. Daarna is het tijd voor de muzikale duellen. Champignon zingt ‘Iko Iko’ van Justin Wellington en staat tegenover Mummie die ‘Bad Romance’ van Lady Gaga brengt. Raaf bokst met ‘Skyfall’ van Adele op tegen Skiwi die voor ‘Le Freak’ van Chic koos. Leeuw, Groot Licht en Soaperstar vechten het met z’n drietjes uit. Zij zingen respectievelijk ‘I Was Made For Loving You’ van Kiss, ​’Dancing On My Own’ van Calum Scott en ​’Into You’ van Ariana Grande. Als je het ons vraagt: niet de meest gemakkelijke songs!

Achter de schermen

Het publiek in de studio stemt telkens hun favoriet door naar de volgende show. De anderen belanden in de gevarenzone, want diegene met de minste stemmen zal moeten onthullen wie hij of zij écht is. Spannend! In het speurdersteam bijten Kevin Janssens, Julie Van den Steen, Andy Peelman en Bart Cannaerts de spits af. Zij mogen aan de hand van verschillende tips hun gok wagen en brengen ons zo misschien ook op goede ideeën.

Speurders Kevin Janssens, Julie Van den Steen, Bart Cannaerts en Andy Peelman.

Je kan namelijk zelf online meespeuren in de Guessing Game op de website van VTM. Na elke ontmaskering krijg je punten. Heb je het goed, dan stijg je uiteraard in de ranking. Zo kan je een gooi doen naar de titel van beste speurder van Vlaanderen. Krijg je niet genoeg van ‘The Masked Singer’, dan kan je naar ‘Behind The Mask’ kijken waarin de ontmaskerde deelnemers een kijkje geven achter de schermen. Je ziet hun zang- en dansrepetities, de backstage, de voorbereidingen en de excuses die ze voor hun familie en vrienden uit hun feestelijke mouw moesten schudden. ‘Behind The Mask’ kan je elke vrijdag onmiddellijk na ‘The Masked Singer’ zien op VTM GO en vanaf 8 februari elke woensdag om 20u35 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '