Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

'Ik wil gewoon graag weten hoe het met iedereen gaat.'

PREVIEW: heimwee slaat toe in ‘Over De Oceaan’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In het tweede seizoen van ‘Over De Oceaan’ steken opnieuw zes bekende Vlamingen 5000 km de Atlantische Oceaan over in een zeilboot. Ze zijn ongeveer halfweg en de heimwee slaat toe. 

Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James CookeJonas Geirnaert en Ella Leyers zeilden vanuit Gran Canaria, zonder ervaring en zonder enige hulp van buitenaf, meer dan 5000 kilometer naar het eiland Santa Lucia. Iedereen heeft het, buiten die zeeziekte, enorm naar zijn zin en er wordt heel wat afgelachen op de boot. Ze zijn ongeveer halfweg wanneer de heimwee ondanks dit unieke avontuur toch toeslaat.

Fijn gevoel

‘Ik mis mijn zoon Remus en mijn vriend Jeroom heel hard’, geeft Elodie toe. ‘Ik wil gewoon graag weten hoe het met iedereen gaat’. De deelnemers zijn niet enkel drie weken weg, ze hebben ook geen enkele vorm van contact met het thuisfront en dat is voor de meesten zwaar.

Jonas heeft daar dan weer een positieve kijk op. ‘Ik vind het zelfs een fijn gevoel dat ik mijn vrouw en zoontje mis’, vertelt hij. ‘Dat is een teken dat je ze graag ziet.’ Gelukkig kunnen ze hun hart bij elkaar luchten en wachten hen nog heel wat spannende momenten om hun gedachten te verzetten.

‘Over De Oceaan’ zie je elke maandag om 21u op Play4 en GoPlay.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '