Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

'Mijn grootste droom wordt werkelijkheid.'

Dit bekende gezicht zal ‘Drag Race Belgique’ presenteren

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We wisten al dat er een Belgische versie komt van ‘RuPaul’s Drag Race’. Nu is ook bekend wie deze extravagante show zal presenteren en het is geen onbekende in de dragwereld.

‘Drag Race Belgique’ begint stilletjesaan vorm te krijgen. Eind april kwam het nieuws dat de razend populaire Amerikaanse talentenjacht een Belgische versie krijgt en gingen ze volop op zoek naar diva’s die zich van hun beste kant willen laten zien. Welke dragqueens op het podium zullen verschijnen, wie in de jury zetelt en wanneer we de afleveringen van deze Belgische spin-off mogen verwachten, is voorlopig nog niet bekend. Wat we wél weten, is wie dit alles in goede banen zal leiden en de show zal presenteren: Rita Baga!

Grootste droom

Wie de dragscène een beetje volgt en grote fan is van ‘RuPaul’s Drag Race’ weet dat de Canadese Rita (35) één van de drie finalisten was uit het eerste seizoen van ‘Canada’s Drag Race’. Ze kent de klappen van de zweep als geen ander én ze woonde enkele jaren in ons land, dus ze is de perfecte host voor de Belgische editie. Rita maakte dit geweldige nieuws zelf bekend op haar Instagrampagina: ‘Ik ben in de wolken, de Belgische wolken, aldus de dragqueen.

‘Mijn grootste droom wordt werkelijkheid’, schrijft Rita Baga dolenthousiast. ‘Ik kan niet wachten om jullie de getalenteerde queens te tonen die heersen in het mooie België, een land dat een paar jaar geleden mijn thuis was toen ik mijn universitaire opleiding afrondde. De dragscène in België is levendig, dynamisch en uniek!‘ ‘Drag Race Belgique’ zal op Tipik uitgezonden worden, een zender die we in Vlaanderen gelukkig ook kunnen zien. Wij kunnen nu al niet meer wachten!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '