Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM & Eén

8. Je stalkt de Instagrampagina's van de acteurs, actrices, VTM en Eén in de hoop toch wat nieuwe info te krijgen.

9 gevoelens die ‘Familie’- en ‘Thuis’-fans herkennen nu hun favo soap een zomerstop heeft

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De zomervakantie is officieel begonnen! Dat betekent ook dat trouwe soapkijkers hun favoriete serie maar liefst 8 (!) weken lang moeten missen. Ben jij een fervente ‘Familie’ en/of ‘Thuis’-kijker, dan zal je deze 9 emoties sowieso herkennen.

1 juli dat betekent: vakantie! Maar helaas voor boek tv-wormen ook het begin van een saaie zomer op het kleine schermpje. Vooral wanneer je elke weekavond steevast afstemde op een soap. Vorige week vrijdag kon je naar de spannende seizoensfinales van ‘Familie’ en ‘Thuis’ kijken, maar sinds enkele dagen moet je je dagelijkse portie drama elders zoeken. Behoor je tot die categorie, dan zullen onderstaande puntjes zeker een belletje doen rinkelen.

Extra tijd winnen

Je hebt plots zeeën van tijd, oké dat is misschien wat overdreven, maar toch minstens een halfuur per dag dat je nu naar believen kan invullen.

Overspel plegen

Je móet wel op zoek naar een andere serie om dat gat op te vullen. Toch voelt het een beetje alsof je je favo soap bedriegt door dagelijks naar een andere serie te kijken. Sorry, not sorry!

Afkickverschijnselen vertonen

Uit gewoonte ga je steevast elke weekdag om 20u in de zetel zitten met je dessertje, een stuk fruit of zak chips, om dan tot je grote teleurstelling te beseffen dat het zomerstop is.

Herinneringen bovenhalen

‘Familie’ of ‘Thuis’ is een gespreksonderwerp dat áltijd terugkomt als je babbelt met medesoapkijkers. Je babbelt over de personages alsof het échte mensen uit je vriendenkring zijn. Tot grote verbazing en soms zelfs frustratie van anderen, die niet verslaafd zijn aan de Vlaamse fictie.

Tobben over cliffhangers

Een seizoensfinale zonder cliffhanger is zoals een pakje friet zonder mayo. Je hebt een hele zomer lang om je af te vragen hoe het je lievelingspersonages zal vergaan. Wie leeft er nog? Wie gaat uit elkaar? Wie zit in de cel? Je zit dan ook geregeld alle mogelijke scenario’s in je hoofd af te spelen.

Aftellen maar

Je houdt van de zomer met al die terrasjes en ijsjes, maar stiekem tel je ook al af naar die eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Ergens halverwege de zomervakantie word je sowieso eens wakker met de gedachte: nog 30 keer slapen!

Verwijzingen maken

In zo goed als elke situatie kan je verwijzen naar Veronique en Lars of Simonne en Frank die hetzelfde meemaakten in de serie. Tijdens de zomerstop maak je die vergelijkingen nog meer omdat je je serie gewoon mist.

Socials checken

Je stalkt de Instagrampagina’s van de acteurs, actrices, VTM en Eén in de hoop toch wat nieuwe info te krijgen over je favo serie of een glimp op te vangen van je favo personages.

Heimwee voelen

Die eerste paar weken valt het gemis heus nog wel mee, maar ergens begin augustus voel je echt heimwee naar Lowie en Tim of Mieke en Niko. Het voelt alsof je een vriend al een hele lange tijd niet meer zag, en dat knaagt/doet een beetje pijn!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '