Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Liam Daniel via Netflix

Zouden deze seizoenen ook op de hoofdpersonages uit het derde en vierde boek gebaseerd zijn?

Lady Whistledown kondigt derde én vierde seizoen aan van ‘Bridgerton’

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Terwijl fans ongeduldig wachten op een tweede seizoen van ‘Bridgerton’, dat momenteel volop in productie is, heeft Lady Whistledown goed nieuws. Er is ook al een derde én vierde seizoen bevestigd.


Bridgerton‘ is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Julia Quinn. Maker Chris Van Dusen gaf eerder al aan dat hij de acht boeken naar het kleine scherm hoopt te brengen. Nu lijkt zijn wens toch al deels uit te komen. Lady Whistledown kondigde via Instagram Stories aan dat er ook een derde en vierde seizoen naar Netflix komt. ‘Bridgerton zal terugkeren voor seizoenen drie en vier. Deze auteur zal meer inkt moeten kopen...’, aldus de schrijfster, wiens identiteit in het eerste seizoen werd onthuld.

In het eerste seizoen van ‘Bridgerton’ draait het verhaal helemaal rond dochter Daphne en de Duke of Hastings. Het tweede seizoen, waar Regé-Jean Page helaas niet in te zien zal zijn, zal gaan over Anthony Bridgerton, de oudste broer van Daphne.

Benedict en Colin Bridgerton?


Aangezien personages Daphne en Anthony Bridgerton in het eerste en tweede seizoen net zoals in de eerste twee boeken centraal staan, hebben we zo’n licht vermoeden dat Benedict Bridgerton in het derde seizoen aan bod zal komen en dat het vierde rond Colin Bridgerton zal draaien. Al werd dat uiteraard nog niet bevestigd.

De kans dat we na seizoenen drie en vier nóg nieuwe afleveringen zullen krijgen, is trouwens groot. Bela Bajaria, Netflix’ hoofd van globale tv, zei het volgende in een statement: ‘Het creatieve team, geleid door Shonda, kende het materiaal en zorgde voor een prachtig, emotioneel, romantisch drama voor onze leden. Ze hebben een aantal opwindende plannen voor de toekomst en we denken dat het publiek zal blijven in zwijm vallen voor deze show. We zijn van plan om nog lang in de Bridgerton-branche te blijven.’

Shonda Rhimes zit ondertussen al aan haar zeventiende seizoen van ‘Grey’s Anatomy’ dus als er iemand ‘Bridgerton’ nog jaren kan laten doorgaan, is het zij wel!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '