Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© With Bell Broadcast and New Media Fund

'De show zal diverse en gecompliceerde personages volgen, terwijl ze zoeken naar hoop, verlossing en liefde', belooft HBO Max.

OMG: ‘Degrassi’ krijgt een reboot

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Fantastisch nieuws in tv-land! HBO Max kondigt op Instagram namelijk aan dat er een heuse ‘Degrassi’-reboot in de maak is. Aaaaaaaaaah!

‘Friends’, ‘The Fresh Prince of Bel-Air‘, ‘Sex and the City‘ en ‘Gossip Girl‘ bewezen het al: alles komt terug. Zo ook onze favoriete tienerserie ‘Degrassi’, want HBO Max kondigt op Instagram aan dat er een reboot in de maak is. ‘In 2023 arriveert er een nieuwe groep studenten. Er komt een gloednieuwe “Degrassi”-show naar HBO‘, schrijft het.

Zesde reeks

De Canadese franchise verscheen in 1979 (!) voor het eerst op tv en bestond oorspronkelijk uit een reeks kortfilms over tieners die in of nabij de De Grassi Street in Toronto wonen. Later focuste de serie zich op één groep jongeren die zowel op etnisch als economisch vlak sterk van elkaar verschillen en geconfronteerd worden met de struggles die bij het leven van een tiener (heel veel, dus!) komen kijken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In totaal werden er vijf shows gemaakt: ‘The Kids of Degrassi Street’, ‘Degrassi Junior High’, ‘Degrassi High’, het superpopulaire ‘Degrassi: The Next Generation’ met niemand minder dan Drake in de hoofdrol en ‘Degrassi: Next Class’, dat van 2016 tot 2017 liep. In 2023 wordt er dus nog een extra reeks aan toegevoegd: ‘Degrassi’.

Gecompliceerde personages

‘Wat ons misschien wel het meest enthousiast maakt om de geliefde franchise nieuw leven in te blazen, is dat we er een dramareeks van het eerste uur van zullen maken’, vertellen showrunners Lara Azzopardi en Julia Cohen in een statement. In tijden van ‘Riverdale’ en ‘Euphoria’ zullen ze dan ook serieus uit hun pijp moeten komen, al hebben ze er wel een goed oog op. ‘We zijn vereerd om deze iconische serie terug te brengen.’

‘Degrassi’ zal volgens verschillende Amerikaanse tv-magazines in het vertrouwde format gegoten worden, en de maatschappelijke problemen van deze tijd aankaarten. ‘De show zal de diverse en gecompliceerde personages op de voet volgen, terwijl ze worstelen om hun nieuwe normaal te vinden, en zoeken naar hoop, verlossing en liefde‘, staat er nog in de officiële logline te lezen. Wij kunnen nu al niet meer wachten!!!!!!

Of we ‘Degrassi’ volgend jaar ook bij ons zullen kunnen kijken is nog niet helemaal duidelijk.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '