Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

We zien oude bekenden terug, nemen afscheid van een hoofdpersonage en er duiken heel wat BV's op waaronder Herman Brusselmans.

‘De Buurtpolitie’ is terug met speciale VIPS-editie

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kan binnenkort naar een nieuw seizoen kijken van ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’. Het belooft een specialleke te worden, want we zien oude bekenden terug, we nemen afscheid van een spilfiguur én er duiken tal van BV’s op.

Het heet dan wel ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’, maar zo echt zijn die verhalen niet, want het is een scripted realityreeks. Wel eentje dat immens populair is, want de voorbije dertien seizoenen waren een groot succes bij jong en oud. VTM komt in het nieuwe jaar dan ook met een nieuw seizoen en het haalt daarvoor werkelijk alles uit de kast.

Bekende koppen

In ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie VIPS‘ zullen er in heel wat afleveringen ook bekende gezichten te zien zijn waaronder Herman Brusselmans, Véronique De Kock en zelfs Vlaanderens bekendste viroloog Marc Van Ranst. Deze BV’s spelen telkens gewoon zichzelf. Wie meer dan enkel een gastrolletje te pakken heeft, is Loes Van den Heuvel, die we allemaal natuurlijk kennen als Carmen uit ‘F.C. De Kampioenen’. Zij kruipt dit hele seizoen in de huid van de burgemeester. Zij is trouwens niet de enige link met de tofste voetbalploeg van ’t land, want de scenario’s van ‘De Buurtpolitie’ worden geschreven door onder meer An Swartenbroekx.

© VTM

Daarnaast verwelkomen de agenten uit de reeks een oude bekende. Nicoline Hummel nam in seizoen 9 afscheid van haar collega’s op het kleine schermpje, maar is in de nieuwe afleveringen terug van de partij als hoofdinspecteur Tineke Schillebeeckx. Verder zie je opnieuw commissaris Berckmans (Willy Herremans), rechercheurs Brigitte (Ilse La Monaca) en Eric (Manoe Frateur), inspecteurs Louise (Liandra Sadzo), Emma (Lisa Gerlo), Vince (Dempsey Hendrickx) en Patrick (Eric Peeters).

© VTM

Afscheid

Het ‘De Buurtpolitie’-team wordt zelfs versterkt met twee gloednieuwe krachten. Mathias Daneels vertolkt Huge De Bolle, die deel uitmaakt van de computer crime unit. En Jean-Romy Manzila kruipt in de huid van inspecteur Indy Nzeza.

© VTM

Helaas is er ook minder goed nieuws, want fans moeten afscheid nemen van dé spilfiguur uit de reeks: Andy Peelman als Koen Baetens. Hij is eigenlijk het gezicht van de serie en zal dan ook op een bijzondere wijze zijn politie-uniform aan de haak hangen.

‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’ kan je vanaf 10 januari elke weekdag om 18u20 zien op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '