Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM & JOPIX

In een rechte lijn, vanuit je zetel, naar 2022!

Deze programma’s, films en docu’s wil je de laatste week van dit jaar niet missen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Elke maandag verzamelen we de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen. Een overzicht van 2021 in ‘Uw Film van het Jaar’, een kerstspecial van ‘Camping Coppens’ of een bitterzoet liefdesverhaal in ‘Normal People’… Er is voor elk wat wils momenteel. Je tv-planning nog wat verder aanvullen? Deze titels wil je deze week gezien hebben.

Uw Film van het Jaar

2021 was opnieuw een bewogen jaar. Er waren gebeurtenissen die ons heel vrolijk maakten, zoals de gouden medailles van onze atleten op de Olympische Spelen, maar ook momenten waar we even stil van werden zoals de overstromingen in Wallonië. Freek Braeckman neemt je mee doorheen het afgelopen nieuwsjaar van VTM NIEUWS aan de hand van straffe beelden en pakkende getuigenissen.

Maandag 27 december om 21u45 op VTM.

© VTM

Villa Zuid-Afrika, Kerst onder de Evenaar

Terwijl wij ons hier hullen in dikke pullen en nog dikkere jassen, is het bij Kathleen Aerts en haar familie in Zuid-Afrika hartje zomer. Het ex-K3’tje is een echte kerstfreak tovert de villa om tot een gezellige kerstmansion. Steven bakt naar goede Vlaamse gewoonte de kroketjes.

Op dinsdag 28 december om 20u35 op VTM.

© VTM

2021 – Alles komt terug

Net als VTM NIEUWS geeft VRT NWS zijn kijkers ook graag een jaaroverzicht. Wim De Vilder neemt je mee doorheen 2021 en licht de meest spectaculaire, ontroerende, verbazingwekkend en schrijnende gebeurtenissen voor je toe. Sowieso een lach en een traan.

Op dinsdag 28 december om 20u40 op Eén.

© Eén

Normal People

Normal People is een liefdesverhaal gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Sally Rooney, waarvan er wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. Het is een hedendaags ‘Romeo & Julia’-verhaal over twee jonge mensen met een verschillende sociale achtergrond die worstelen met het leven en de liefde tijdens hun laatste jaar van de middelbare school en het eerste aan de universiteit.
Op dinsdag 28 december om 22u15 kan je naar de eerste drie afleveringen kijken op Canvas. Op donderdag 30 december, dinsdag 4 en donderdag 6 januari volgen er op hetzelfde tijdstip nog drie afleveringen. De volledige serie staat ook op VRT NU.

© Canvas

I Am Legend

De naam van de film zegt het al: een legendarische film met Will Smith in de hoofdrol. Een dodelijk virus heeft de mensheid bijna volledig uitgeroeid of omgevormd tot vreselijke zombies. Wetenschapper Robert Neville is immuun en dus de enige overlevende. Hij probeert andere overlevenden te vinden.

Op dinsdag 28 december (nacht van 27 december) om 00u05 op Play4.

© Warner Bros.

Camping Coppens – Kerst in het Hoge Noorden

In ‘Camping Coppens’ zag je hoe Staf met zijn familie naar Zweden verhuisde om er een camping te runnen. Dat ging met de nodige ups-and-downs. In deze kerstspecial trekt de familie Coppens nu de vakantiegasten naar huis zijn en de camping even dicht is naar Zweeds Lapland om tot rust te komen. Alhoewel, rust is een onbekend begrip voor Staf en co.

Woensdag 29 december om 20u35 op VTM.

© VTM

Familie

Je kan deze week naar een dubbele jubileumaflevering van ‘Familie’ kijken. Veronique en Lars stappen in het huwelijksbootje en dat doen ze uiteraard in het gezelschap van hun vrienden en familie. Toch zal dit feest ook weer de nodige drama kennen. Spannend!

Op donderdag 30 december om 20u05 op VTM.

© VTM

Snackmasters Kerst

De winnaars van de halve finales staan tegenover elkaar om de gekende kerstbuche van IJsboerke na te maken. Wie houdt het hoofd én zijn creatie koel?

Op 30 december om 21u10 op VTM.

© VTM

Home Alone 2: Lost in New York

Op kerstavond kan je volgens de traditie naar de eerste ‘Home Alone’-film kijken en wie niet genoeg krijgt van Kevin kan op oudejaarsavond nog een keertje naar de avonturen en de streken van de sloeber kijken in de tweede film.

Op vrijdag 31 december om 20u30 op VTM.

© Twentieth Century Fox

Kamal Kharmach: Mag ik even?

Een jaar afsluiten zonder een hilarische eindejaarsconference is als spaghetti bolognaise eten zonder bolognaisesaus. Kamal Kharmach werpt zijn kritische, maar ook grappige blik op 2021. Hij benadrukt hoe belangrijk kappers zijn en geeft zijn ongezouten mening over de prestaties van onze Rode Duivels. Dat belooft!

Op vrijdag 31 december om 21u40 op Eén.

© Eén

14-18

De spektakelmusical van Studio 100 wordt in jouw huiskamer gebracht. Jan, zijn jonge broer Kamiel, zijn bloedvriend Fons en macho avant la lettre Albert moeten vechten in de gruwelijke oorlog. Wat volgt is een heroïsche strijd om te overleven. Met een topcast waaronder Maaike Cafmeyer (Celine), Jelle Cleymans (Jan Laenens), Jonas Van Geel (Fons De Rudder) en Jo De Meyere (Generaal).

Op vrijdag 31 december om 20u35 op Play4.

© Studio 100

Niels Destadsbader: Sterker

Wie het nieuwe jaar wil inzetten met een vleugje muziek kan naar het concert van de chouchou van Vlaanderen: Niels Destadsbader kijken. De zanger brengt zijn grootste hits en dat doet ie in goed gezelschap. Zo staan ook onder meer Regi en Tourist Le MC bij hem op het podium. Luidkeels meezingen is uiteraard toegestaan!

Op vrijdag 31 december om 22u45 op Eén. Het volledige concert kan je op VRT NU bekijken.

© JOPIX

De 21 van 2021

Wil je op oudejaarsavond in intieme kring toch de beentjes losgooien? Dat kan met dit muzikale programma. Er wordt afgeteld naar 2022 met de 21 grootste hits van 2021.

Op vrijdag 31 december om 22u45 op VTM.

© VTM

Vrede op aarde: aftellen naar 2022

Aftellen naar het nieuwe jaar deden we vroeger traditioneel met Het Swingpaleis. In 2021 doen we dit met ‘Vrede op aarde’. In een speciale aflevering telt presentator Sven de Leijer samen af naar 2022 met Arnout Hauben, Elodie Ouedraogo, Jacques Vermeire én enkele special guests.

Op vrijdag 31 december om 23u50 op Eén.

© Eén

Rapunzel

Wie het nieuwe jaar wil inzetten met wat magie kan kijken naar deze Disneyklassieker. In de animatiefilm hoor je de stemmen van onder meer Jelle Cleymans en Govert Deploige.

Op zaterdag 1 januari om 16u50 op VTM.

© Disney

F.C. De Kampioenen: Viva Boma

De allereerste dag van 2022 starten we met een topfilm van eigen bodem. Kruip gezellig in de zetel en laat je lachspieren werken met de vierde film van de tofste voetbalploeg van ’t land. De trieste gebeurtenis van de dood van Balthasar Boma himself is de rode draad van het hele verhaal. Elke Kampioen gaat namelijk op zijn of haar eigen manier om met het verdriet.

Op zaterdag 1 januari om 19u45 op Eén.

© Eén

Sporza jaaroverzicht: Olympische Spelen

Onze Belgische atleten knalden op de afgelopen Olympische Spelen in Tokio en brachten heel wat medailles mee terug naar ons Belgenlandje. Denk maar aan het goud van Nina Derwael, Nafi Thiam en de Red Lions of het zilver van Wout van Aert of brons van Bashir Abdi. Het olympisch jaaroverzicht blikt terug op de fantastische prestaties van zowel de olympische als paralympische atleten.

Op zondag 2 en 9 januari om 19u30 op Eén.

© Eén

Jacques Vermeire: Zaalshow II

Bekomen van al die feestdagen en bijhorende kroketten kan je op zondag met de tweede zaalshow van komiek Jacques Vermeire. Hij haalt in deze voorstelling weer al zijn iconische typetjes boven.

Op zondag 2 januari om 21u op VTM.

© VTM

Pokémon Detective Pikachu

Een film waarin het schattige gele Pokémonwezentje centraal staat. Hij helpt Tims vader zoeken die op mysterieuze wijze verdween. Samen beginnen ze aan een avontuurlijke missie. Met een topcast waaronder Justice Smith (Tim) en Ryan Reynolds (Detective Pikachu).

Op zondag 2 januari om 19u10 op Play4.

© Warner Bros.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '