https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © VTM/ SBS/VRT

Thank god voor uitgesteld kijken, want dit voorjaar is er véél te zien.

15 programma’s waarvoor onze tv-redactrice zich dit voorjaar in de zetel zet

Met programma’s als ‘Dertigers’, ‘De Dag’ en ‘De Luizenmoeder’ is 2019 mooi begonnen op televisievlak. Maar vanaf eind januari vuren de zenders zo veel nieuws en veelbelovends op je af, dat het moeilijk wordt om te kiezen wat te kijken.


Redactrice Eline maakt een selectie van nieuwe en gekende reality-, fictie- en spelprogramma’s die het zetelhangen waard beloven te zijn.

De Wereld Rond Met 80-jarigen


Met een format als dat van ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’ is succes zo goed als verzekerd. Dat senioren hilarisch en tegelijkertijd ontroerend zijn zonder het te proberen, bewees datingshow voor zestigplussers ‘Hotel Römantiek’ op VIER al. VTM gaat verder op het elan van de concurrentie door een nog oudere groep mensen mee te nemen op de reis van hun leven. Een eerste geweldig fragmentje waarin de groep zich in Mexico verbaast over het ‘vieze’ zoutrandje aan hun margarita’s, kon me makkelijk overtuigen: dit wordt lachen. En een beetje huilen. En dan weer wat lachen.

‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’ zie je vanaf donderdag 31 januari om 20u35 op VTM.

Undercover


Tom Waes in de hoofdrol van een spannende fictiereeks: die beschrijving is eigenlijk al genoeg om een mens nieuwsgierig te maken. De topcast, de trailer en het feit dat de Nederlandse drugsbaron op wie ‘Undercover’ gebaseerd is de reeks probeerde tegenhouden, helpen ook wel. ‘Undercover’ neemt binnen enkele weken de zondagavond op Eén over van ‘Over Water’, een programmatie die op zich al veel belooft over deze Nederlands-Vlaamse serie. Zal de kijker meneer Waes, die we normaal op zondag de wereld zien rondreizen, nog geloven als acteur? Spannend!

‘Undercover’ start op zondag 24 februari op Eén.

Dat Belooft Voor Later


Staf Coppens doet het dit voorjaar zonder zijn broer in ‘Dat Belooft Voor Later’. VTM heeft het begrepen: niet alleen de oudsten, maar ook de jongsten doen het goed op televisie. Dus voert Coppens hilarische experimenten uit met kinderen, waarbij hij hen de gekste dingen wijsmaakt. Achteraf in de studio mogen de ouders van de kindjes raden hoe hun zoon of dochter reageerde op de absurde situatie. Ook van dit programma kreeg de pers al een voorproefje dat de zaal in geen tijd aan het schuddebuiken kreeg.

‘Dat Belooft Voor Later’ zie je binnenkort op VTM.

Misdaadsdokters


Wie houdt er niet van een beetje true crime? Dit voorjaar vind je het op Canvas, waar Gilles De Coster op bezoek gaat bij zeven wetsdokters en zes gerechtspsychiaters die getuigen over hun vak. Zij zijn degenen die het lichaam van slachtoffers en de geest van daders ontleden om zo het verhaal achter zware misdaden te reconstrueren. VTM komt trouwens met het gelijkaardige ‘Wetsdokters’, maar daar heb je natuurlijk niet de zachte stem van Gilles.

‘Misdaaddokters’ zie je vanaf woensdag 6 februari om 21u15 op Canvas.

Blind Getrouwd (seizoen 4)


We krijgen er maar niet genoeg van. Ondertussen zit VTM al aan het vierde seizoen van ‘Blind Getrouwd’ en het ziet er niet naar uit dat Vlaanderen het bijna beu is om onbekenden volledig blindelings in het huwelijks(on)geluk te zien stappen. De gekende experten kozen weer vijf koppels uit het steeds stijgende aantal inschrijvingen. Heel binnenkort zien we hen elkaar het jawoord geven.

‘Blind Getrouwd’ zie je vanaf maandag 28 januari om 20u35 op VTM.

Blind Date


Lang voor er blind getrouwd werd, werd er volop blind gedatet. Niet Ingeborg maar Nathalie Meskens brengt het programma dit voorjaar terug naar VTM, al gaf de vroegere presentatrice wel haar zegen voor de revival. De dwaze rijmpjes van de kandidaten zijn verdwenen, de humor is gelukkig wel gebleven. Ik ben vast niet de enige die heel benieuwd is wat Vlaanderen – lees: Twitter – van deze nieuwe versie zal vinden.

‘Blind Date’ zie je binnenkort op VTM.

Blind Gekocht


Geloof het of niet: er wordt ook blind gekocht. Huizen nog wel. Dina Tersago maakt (even?) een overstap naar VIER, waar ze mensen zo zot krijgt om experten voor hen – en met hun geld, uiteraard – een huis te laten kopen, zonder dat zij het eerst te zien krijgen. Het programma is een groot succes in het buitenland en zou dat hier ook weleens kunnen worden. Mits voldoende awkward scènes met super teleurgestelde kopers, that is.

‘Blind Gekocht’ zie je later dit voorjaar op VIER.

Down the road 2


Vlaanderens favoriete ideale schoonzoon Dieter Coppens keert terug met een tweede seizoen van het bekroonde ‘Down the road’. Hij vond zes nieuwe reisgenoten en neemt hen mee op de tocht van hun leven, die deze keer zelfs naar Zuid-Afrika leidt. ‘Het is zeker zo goed als het eerste seizoen’, verzekerde de sympathieke Coppens me persoonlijk. Ik geloof het graag.

‘Down the road 2’ zie je binnenkort op Eén.

Is er een dokter in de zaal?


Van een quizprogramma over gezondheid krijg ik het niet bepaald warm. Wordt dit de zoveelste show waarin ons door het strot geramd wordt dat werkelijk alles wat we eten en doen onze naderende dood betekent? Maar zelfs een quiz over gezondheid wil ik een kans geven als het gezicht van Philippe Geubels eraan verbonden is. Dat heet dan het logische gevolg van toppers zoals ‘Geubels en de Belgen’ en ‘Taboe’.

‘Is er een dokter in de zaal?’ zie je later dit voorjaar op Eén.

Forever Young


Na het lichtere werk in ‘Hotel Römantiek’ en ‘Make Belgium Great Again’, gaat Frances Lefebure voor een zwaarder format. In ‘Forever Young’ herbeleeft ze samen met de familie de laatste momenten van jonge reizigers die op tragische manier het leven lieten tijdens hun avontuur. Zware kost, maar ongetwijfeld het bekijken waard.

‘Forever Young’ zie je later dit voorjaar op VIER.

Gent West (seizoen 2)


Ik moet iets bekennen: ik heb het eerste seizoen van ‘Gent West’ niet gezien. Maar door de vele reacties en likes van onze lezers op alles wat we schrijven over deze serie, heb ik me voorgenomen het eerste seizoen nog snel te bingen op de site van VIER en dan het tweede mee te volgen op televisie. Als jullie er zo enthousiast over zijn, kan het niet slecht zijn, toch?

‘Gent West’ start op woensdag 30 januari op VIER.

Happy birthday to Soe


Wie ‘De Slimste Mens ter Wereld’ heeft gevolgd, moet zich de sympathieke Soe Nsuki herinneren. De comédienne speelde niet lang mee, maar viel op dankzij haar spontane en oprechte persoonlijkheid. Het mag dan ook niet verbazen dat de Antwerpse dit voorjaar niet alleen een eigen programma kreeg op Eén, maar ook te zien is naast Staf Coppens in zijn nieuw programma op VTM (zie eerder). Voor Eén reisde ze de wereld rond om haar familie uit te nodigen voor haar dertigste verjaardag. Een leuk stukje feeldgoodtelevisie, lijkt mij.

‘Happy birthday to Soe’ zie je later dit voorjaar op Eén.

De Mol Vietnam


Net als ‘Blind Getrouwd’ is ‘De Mol’ een sterkhouder die Vlaanderen nog lang niet beu lijkt te zijn. Al mogen de opdrachten dit jaar iets minder complex en meer avontuurlijk dan vorige keer. Gaan we dat afspreken, Gilles?

‘De Mol’ zie je later dit voorjaar op VIER.

Studio Tarara


VTM wordt dit jaar dertig. Om dat te vieren komt de zender niet alleen met de terugkeer van ‘Blind Date’ maar ook met een sterke fictiereeks die zich afspeelt in de beginjaren van VTM. ‘Studio Tarara’ werd gemaakt door Shelter, het productiehuis dat ons ‘Wat Als?’ en ‘Safety First’ bracht, maar is een dramareeks. Een ijzersterke dramareeks, als je mijn ietwat voorbarige mening – na het zien van de eerste tien minuten van de serie – vraagt.

‘Studio Tarara’ zie je binnenkort op VTM.

Hotel Römantiek (seizoen 3)


Kan je te veel sympathieke senioren op je scherm hebben? Als je ‘t mij vraagt niet, dus kijk ik dit voorjaar naar ‘De Wereld Rond Met 80-jarigen’ én naar het derde seizoen van het altijd geweldige ‘Hotel Römantiek’. De woensdagavond wordt dus al gereserveerd door VIER, want zowel ‘Hotel Römantiek’ als ‘Gent West’ staan dan geprogrammeerd.

‘Hotel Römantiek’ zie je vanaf woensdag 30 januari op VIER.[td_smart_list_end]

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content