https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle FOTO’S: deze 8 pittige 80-plussers maken samen met Sieg De Doncker en...

FOTO’S: deze 8 pittige 80-plussers maken samen met Sieg De Doncker en Olga Leyers de reis van hun leven

Zal 'De wereld rond met 80-jarigen' net zo populair worden als 'Hotel Römantiek'?

In ‘De wereld rond met 80-jarigen’ trekken Sieg De Doncker (30) en Olga Leyers (21) vanaf donderdag 31 januari 2019 de wereld rond met een groep, 80-plussers, die in hun leven niet of nauwelijks hebben gereisd.

Deze vrolijke ’80-jarigen’, waarvan er zes al ouder dan 80 zijn en twee nog net op tram zeven zitten, zullen samen met Sieg en Olga een onvergetelijke roadtrip maken met hun eigen levensverhalen als rode draad. Vanaf eind januari zullen hun avonturen te zien zijn in ‘De wereld rond met 80-jarigen’.

Tijdens hun trip zullen de spring-in-‘t-velden van Dallas over Mexico naar IJsland vliegen en reizen ze verder naar Dubai, Zuid-Afrika, Bangkok, Mongolië en Japan. Het avontuur zal maar liefst 36 dagen duren. Dat lijkt lang, maar als we hun snoetjes zo bekijken, zouden wij ook zonder verpinken op reis willen vertrekken met dit achttal. Hopelijk veroveren ze onze harten net zo snel als de senioren van het VIER-programma ‘Hotel Römantiek’. Wij zijn alvast benieuwd!

1 / 8
Adi (83)
Amanda (84)
Aureel (82)
Elise (84)
Mariette (79)
René (85)
Vital (82)
Willy (78)
Adi (83)
Adi (83)

De Oostendse Adi neemt op haar 83ste geen blad voor de mond. Voor ‘De Wereld Rond met 80-jarigen’ stapt ze voor het eerst in haar leven in een vliegtuig. De trip rond de wereld wordt voor deze kieskeurige eter ook op culinair gebied een avontuur.

Amanda (84)
Amanda (84)

De 84-jarige Amanda uit Kapellen kijkt terug op een succesvolle carrière als mannequin. Ze is nog steeds een kokette dame die graag verzorgd voor de dag komt en elke dag start met ochtendgymnastiek.

Aureel (82)
Aureel (82)

De 82-jarige landbouwer Aureel uit Houthulst bracht zijn leven door op zijn akker. Hij was altijd al begeesterd door de ruitersport en won er vroeger verschillende prijzen mee. Aureels interesse in de rest van de wereld is groot, maar zijn kennis ervan beperkt. Hij laat zich dus maar al te graag verrassen in ‘De Wereld Rond met 80-jarigen’…

Elise (84)
Elise (84)

Elise is amper 1m50 groot, maar stond haar hele leven haar mannetje als truckchauffeur. Ze was de tweede vrouwelijke truckchauffeur in ons land. Deze 84-jarige uit Rumst houdt dan ook van alles wat groot is en vier wielen heeft. En van dansen.

Mariette (79)
Mariette (79)

Mariette uit Lokeren wordt binnen enkele weken 80. Ze houdt van entertainen en van babbelen. Véél babbelen. Een vorige reis naar Egypte met de fanclub van Jo Vally was geen onverhoopt succes, Mariette trekt het liefst van al gewoon jaarlijks naar haar favoriete camping aan zee.

René (85)
René (85)

René is dé senior van de groep. Deze goedlachse charmeur uit Velm mag dan wel 85 jaar zijn, hij zit nog vol energie. René is een natuurmens en houdt zich graag bezig met het maken van ‘Powerpunten’, ook wel Powerpoints.

Vital (82)
Vital (82)

Zijn Gentse roots kan de 82-jarige Vital niet onder stoelen of banken steken. Deze flamboyante antiekliefhebber houdt van de zon, maar blijft liever weg van koude en sneeuw.

Willy (78)
Willy (78)

Ook Willy uit Mol is een levensgenieter. Hij is met zijn 78 lentes de jongste van het gezelschap en naar eigen zeggen ook de lolbroek. Willy speelt accordeon en houdt van wielersport en motorcross. Of hij ergens schrik van heeft? ‘Van vrouwen.’

‘De wereld rond met 80-jarigen’ verschijnt vanaf donderdag 31 januari wekelijks op VTM.

Lees ook: