Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Reden? De stijgende organisatiekost.

Rock Werchter kondigt nieuwe namen én prijzen aan

Margo Verhasselt

De fans van Imagine Dragons kunnen hun hart ophalen. De Amerikaanse band kondigde aan dat ze met hun ‘Mercury Tour’ naar Rock Werchter komen. De organisatie van het festival laat daarnaast weten dat het haar ticketprijzen verhoogt.

Volgend jaar op zaterdag 2 juli kunnen fans van Imagine Dragons luidkeels meebrullen met tophits zoals ‘Believer’ en Whatever It Takes’ op de festivalweide van Rock Werchter.

Naast de Amerikaanse band treden ook Twenty One Pilots en Faith No More die dag op. De Red Hot Chili Peppers, Metallica en Pearl Jam voorzien muziek op de andere dagen van het vierdaagse festival.

Stijgende kost

Maar de organisatie van het festival kondigt naast nieuwe artiesten, ook nieuwe prijzen aan. Vanaf 1 december kost een weekendticket 266 euro in plaats van 243 euro. Een dagkaartje kost 125 euro in plaats van 110 euro. Tot 1 december kunnen de tickets nog voor de oude prijs gekocht worden. Reden? De stijgende organisatiekost. Bezoekers die al kaarten hebben, hoeven niets bij te betalen.

‘Het leven is de voorbije maanden duurder geworden, en dat is in de festivalwereld niet anders. De kosten voor crew, infrastructuur, energie en veiligheid stijgen snel. Een populaire maatregel is deze prijsstijging niet, wel een noodzakelijke. Rock Werchter is één van de topfestivals in de wereld. Ook in de toekomst willen we steeds met de beste line-up uitpakken en muziekfans een geweldig festival bezorgen. Bewust voorzien we een overgangsperiode van enkele weken’, aldus organisator Herman Schueremans aan Het Laatste Nieuws.

Het vierdaagse festival Rock Werchter vindt volgend jaar plaats van 30 juni tot en met 3 juli.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '