https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Stad Gent

Onder meer vier populaire kunstwerken uit de afgelopen tien jaar komen terug.

Lichtfestival Gent maakt parcours en programma bekend

Herlinde Matthys


De vijfde editie van het Lichtfestival Gent vindt plaats van woensdag 10 tot en met zondag 14 november. De organisatie maakt het parcours van deze magische wandeling bekend en verklapt wat je allemaal kan zien onderweg.


Normaal gezien zou de jubileumeditie van het Lichtfestival Gent begin 2021 doorgaan, maar corona gooide roet in het eten. Gelukkig bleef de organisatie niet bij de pakken zitten en kwam ze snel op de proppen met een nieuwe datum: van woensdag 10 tot en met zondag 14 november. Een ideale timing, want heel wat mensen hebben dan net een verlengd weekend vanwege Wapenstilstandsdag.

Nieuwkomers en oude favorieten


De organisatie maakte meer informatie bekend over deze vijfde editie. Het parcours strekt zich uit over 7,2 kilometer en neemt je mee langs toeristische plekjes zoals de Sint-Michielsbrug, maar ook minder gekende plaatsen zoals het Prinsenhof of Sluizeken-Tolhuis-Ham liggen op de route. Op deze magische wandeling bots je op maar liefst 32 lichtkunstwerken van evenveel verschillende artiesten.

Tussen deze pareltjes zijn er uiteraard heel wat nieuwkomers, maar ook oude bekenden. De organisatie koos er speciaal voor het vijfjarig jubileum voor om vier populaire installaties uit de afgelopen tien jaar terug te halen. Die kan je dus opnieuw, in licht gewijzigde vorm en op andere locaties, bewonderen. Het gaat om The big fire of Ghent that never happened uit 2011La Cattedrale di Luce uit 2012Cloud uit 2015 en Museum of the moon uit 2018.

The big fire of Ghent that never happened uit 2011.

The big fire of Ghent that never happened uit 2011.

The big fire of Ghent that never happened uit 2011.

La Cattedrale di Luce uit 2012.

La Cattedrale di Luce uit 2012.

La Cattedrale di Luce uit 2012.

Cloud uit 2015.

Cloud uit 2015.

Cloud uit 2015.

Museum of the moon uit 2018.

Museum of the moon uit 2018.

Museum of the moon uit 2018.

Foto’s: © Stad Gent

Veel ‘oohs’ en ‘aahs’


‘Na eerder uitstel en twee afgelaste Gentse Feesten heeft iedereen er geweldig veel goesting in’, zegt Annelies Storms, schepen van Feesten en Evenementen. ‘Ik voorspel ook veel “oohs” en “aahs” in het publiek. Bezoekers zullen verwonderd zijn door de pracht van topwerken van binnen-, buitenlandse en lokale Gentse artiesten en opkomend talent, en zullen meer fijne plekken in Gent ontdekken.’

Ook burgemeester Mathias De Clercq is in zijn nopjes. ‘Onze stad bruist weer als nooit tevoren‘, aldus de burgemeester. ‘Dat is niet alleen goed nieuws voor cultuurliefhebbers, maar ook voor onze horeca en handelszaken die extra volk over de vloer krijgen. Het doet enorm veel deugd om weer volop van ons stadsleven te kunnen genieten.’

© Stad Gent

Zijn we weg?


Beginnen je ogen al te fonkelen, nog zonder één lichtje gezien te hebben? Noteer dan zeker woensdag 10 tot en met zondag 14 november in je agenda. Het Lichtfestival Gent start elke dag om 19u en duurt tot 24u. Op zondag wordt 9000 al om 18u verlicht door al dat moois, speciaal voor de jongste bezoekertjes. Alles bevindt zich in openlucht en je kan kiezen waar je de wandeling start, want er is geen vast begin- of eindpunt. Om alles veilig te laten verlopen, moet je wel een vaste looprichting volgen en is er crowd control zodat de mensen niet te veel op elkaar geplakt staan.

Alle informatie over de kunstwerken, de route en nog veel meer vind je op de website van het event.


Nog meer moois in eigen land:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content