Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Hij ontwierp deze iconische jurken voor Beyoncé, Kim Kardashian en Megan Fox.

Franse modeontwerper Thierry Mugler is plots overleden

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

Afgelopen nacht werd via zijn sociale media bekendgemaakt dat de iconische Franse modeontwerper Thierry Mugler op 73-jarige leeftijd onverwachts is overleden. Hij werd vooral bekend voor zijn ontwerpen in de jaren 80 en 90 en maakte iconische outfits voor onder andere Kim Kardashian, Beyoncé, Lady Gaga, David Bowie en Megan Fox.

De modewereld moet heel onverwachts afscheid nemen van befaamd mode-icoon Thierry Mugler. Volgens zijn agent Jean-Baptiste Rougeot werkte hij nog volop aan projecten die hij komende week nog zou aankondigen.

Sociale media

Op het Instagramprofiel van Mugler werd een leeg, zwart vierkant gepost met het onderschrift: ‘Met grote droefheid moeten we het overlijden melden van de heer Manfred Thierry Mugler op zondag 23 januari 2022. Moge zijn ziel in vrede rusten.’

De reacties op de post wijzen op een onverwacht afscheid. Zo reageren Bella Hadid en vele andere iconen met ongeloof: ‘Nee, nee, nee...’, lezen we onder de trieste aankondiging.

Jurken en kostuums

Thierry Mugler stopte zo’n twintig jaar geleden, in 2002, met ontwerpen omdat hij wilde experimenteren met andere manieren om te creëeren en mode te maken. Zo ontfermde hij zich een jaar later over de kostuums in de show Zumanity van het wereldberoemde circus Cirque du Soleil die hij ook regisseerde.

Moest dat je niets zeggen, dan ken je Thierry Mugler vast van andere ontwerpen. Want in 2009 wees Beyoncé hem aan als artistiek regisseur van haar beroemde ‘I am...’-wereldtour. Hij sleutelde in totaal aan zo’n 58 verschillende outfits voor haar en haar dansers, die een voor een hoog aanzien kregen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Silhouetten

In 2019 pikte hij voor even de draad weer op wanneer Kim Kardashian een van zijn ontwerpen wilde dragen voor de Met Gala. Ze pronkte op de rode loper met een strak, nude kleed door Mugler die haar silhouette in de verf zette.

Kim Kardashian tijdens de Met Gala in 2019 © Getty

Maar ook Megan Fox droeg onlangs een gelijkaardig kleed van Mugler tijdens de MTV Music Awards in 2021. Ook weer een iconisch staaltje mode, dit keer een pak meer doorschijnend die nog weinig aan de verbeelding overlaat. Maar een ding is zeker: Mugler’s ontwerpen zullen nog lang met veel respect en aanzien gedragen worden.

Megan Fox tijdens de MTV Video Music Awards in 2021 © Getty

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '