Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Cottonbro via Pexels

Terwijl het nummer afspeelt kan je de tekst volgen op je scherm.

COOL: je kan vanaf nu songteksten raadplegen op Spotify

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Mamma se, Mamma Sa, Mamma Appelsap! Je hoeft voortaan niet meer naar de karaokebar om luidkeels mee te zingen met je favoriete (foute) nummers. Spotify lanceert namelijk een gloednieuwe functie die de songteksten van de liedjes die je beluistert weergeeft.

Het is ein-de-lijk zover: Spotify lanceert in samenwerking met Musixmatch de langverwachte functie ‘Songteksten’. Zoals die naam al doet vermoeden, kan je in de app voortaan de songteksten van je favoriete nummers raadplegen en dus luidkeels én foutloos meezingen met Adele, Lizzo, Harry Styles en co.

Karaokebar @ home

Extra handig: de nieuwe functie werkt net zoals in de karaokebar. De songtekst krijgt een andere kleur zodra je dat exacte stukje tekst moet zingen. ‘Songteksten’ is zowel beschikbaar op je smartphone als op je desktop en SpotifyTV-app. Ideaal voor een karaokeavond, dus!

Hoe je zelf meekweelt? Open de app en speel je favoriete nummer af in de weergavemodus. Onderaan zie je een stukje van de tekst verschijnen. Je kan er ook voor kiezen om de tekst over je volledige scherm te laten afspelen. Goed om te weten: wanneer je het nummer op pauze zet, blijft ook de tekst staan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '