Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Brina Blum

Daarnaast maakte het ook een podcast die tips voor plantenverzorging combineert met plantvriendelijke nummers.

Spotify lanceert playlists die je planten een boost moeten geven

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Je kent het wel: je hebt een regelrechte baaldag en dan wordt op de radio plots een nummer gedraaid dat je je miserie even doet vergeten. Muziek kan helend werken, en dat is iets wat ze bij Spotify als geen ander weten. Daarom lanceert de streamingdienst nu speciaal voor je planten oppeppende playlists.


Hét geheim van gezonde planten die níét doodgaan? We hebben het helaas nog steeds niet gevonden, maar Spotify zou daar weleens verandering in kunnen brengen. Op het muziekplatform kan je sinds kort playlists afspelen die je planten een boost moeten geven.

Van salsa over hiphop tot indierock


Tijdens de COVID-19-pandemie kochten we massaal planten aan om die werkplek toch een beetje op te fleuren en van wat extra zuurstof te voorzien. Ze brengen natuur in huis, en dat heeft een positieve invloed op je mentale gezondheid, want door elke dag minstens 20 minuten in de natuur door te brengen, kan je je humeur een opkikker geven. Het enige probleem? Uit een enquête van Spotify blijkt dat maar liefst 70 % van alle plant moms en dads onzeker is over de manier waarop ze hun planten verzorgen.

Hoewel voorlopig nog niet aangetoond is dat muziek kan helpen om je planten in leven te houden, werkte Spotify samen met een heleboel plantenkenners (denk: @plantkween en Darryl Cheng van @houseplantjournal) om gespecialiseerde afspeellijsten zoals Plant Care, Plants & Chill en Back To The Garden te maken die het welzijn van je plant (en dat van jezelf!) zouden kunnen verbeteren.

Van salsa over hiphop en pop tot indierock: aan muziektherapie voor je planten geen gebrek meer! Denk aan nummers als ‘Mr. Brightside’ van The Killers, ‘Here Comes the Sun’ van The Beatles, ‘Secret Garden’ van Bruce Springsteen en ‘Dreams’ van Fleetwood Mac. Daarnaast werkten Spotify en PlantKween ook samen aan de podcast ‘Green Gurls Galore‘, die tips voor plantenverzorging combineert met plantvriendelijke nummers. Een echte aanrader voor de serial plant killers!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '