Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Wesley Tingey via Unsplash

De app berekent een taste match score en stelt op basis van jullie luistervoorkeuren een unieke playlist samen.

Nieuwe functie in Spotify toont hoe goed jullie muzieksmaak matcht

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Spotify is alweer een toffe functie rijker. Je kan in de muziekapp voortaan nagaan hoe goed jouw muzieksmaak matcht met die van je vrienden, broer, zus, (potentieel) lief,... Extra leuk: je kan een gepersonaliseerde gedeelde playlist laten samenstellen.


Je ‘s ochtends helpen ontwaken, die file dragelijk maken, je entertainen tijdens het sporten, je helpen ontspannen voor het slapengaan, je uit de bol laten gaan tijdens een feestje,... Er is weinig dat muziek niet kan. Wie weet helpt het je misschien zelfs aan een lief of nieuwe vriend(in). Want als er één gespreksonderwerp is dat altijd werkt, dan is het wel muziek. En al helemaal als blijkt dat jullie dezelfde muzieksmaak hebben. Dankzij een gloednieuwe functie in Spotify kan je vanaf nu checken hoe goed jullie matchen op vlak van muziek.

Taste match score


Dankzij Spotify Blend kan je een taste match score laten berekenen. Dat cijfer geeft met een percentage weer hoe goed jouw muzieksmaak overeenstemt met die van je Spotify-vrienden. Blijkt dat jij en je lief helemaal geen muzikale match zijn? Dan gaat de app tóch op zoek naar een nummer dat jullie samenbrengt. Daarnaast stelt Spotify op basis van jullie muzieksmaak een gepersonaliseerde playlist samen die jullie luistervoorkeuren samenvoegt. Zo heb je meteen een ideale afspeellijst voor tijdens die roadtrip!

© Spotify

Hoe je zelf kan nagaan hoe goed jij op muzikaal vlak matcht met iemand anders? Ga in de app naar ‘Speciaal voor jou’ en klik op ‘Maak een Blend’. Daarna kan je via een link iemand uitnodigen om je verzoek te accepteren. Zodra dat gebeurd is, genereert Spotify de aangepaste afspeellijst. Jullie score en welk nummer jullie samenbrengt, vind je in het verhaal dat je bovenaan de playlist kan bekijken. Dat kan je trouwens ook delen op je socialemediakanalen. Met wie match jij het best?

Andere leuke functies in Spotify: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '