Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros.

Opvallend: niet Griffoendor, maar wel Zwadderich is de populairste afdeling op het streamingplatform.

Dit zijn volgens Spotify de favoriete liedjes van Potterheads

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Heb jij tijdens het verlengd weekend ook een ‘Harry Potter’-marathon op de planning staan om de 20ste verjaardag van de eerste film te vieren? Dan kan je dankzij Spotify al even in de stemming komen. De muziekstreamingdienst ging namelijk op zoek naar de favoriete muziek van échte Potterheads.

Ook bij Spotify zijn ze grote fan van ‘s werelds bekendste tovenaar. De verfilming van ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen’ ging twintig jaar geleden in première. Om die mijlpaal te vieren, dook Spotify in de streamingdata en toverde het per Zweinsteinafdeling de populairste muziek tevoorschijn.

Draco op nummer één

Het muziekstreamingplatform bulkt van de afspeellijsten die door fans werden samengesteld. Op basis van die playlists onderzocht het het luistergedrag van échte Potterheads. Opvallend: Zwadderich is het populairst op het platform, want er werden voor die Zweinsteinafdeling drie keer zoveel playlists gemaakt dan voor Huffelpuf. Ravenklauw staat op de derde plaats en Griffoendor belandt dus net naast het podium. Het merendeel van de Belgen zou trouwens het liefst bij Zwadderich belanden: meer dan de helft (!) van de ‘Harry Potter’-playlists die in ons land werden samengesteld staan in teken van de afdeling die gesticht werd door Zalazar Zwadderich.

Naast de verschillende afdelingen kregen ook heel wat personages eigen afspeellijsten. En wat blijkt? Niet Harry Potter of Ron Wemel, maar wel Draco heeft de meeste playlists op zijn naam staan, en dat zowel wereldwijd als in België. Voldemort kaapt dan weer de tweede plek weg en Perkamentus staat op de derde plaats.

Van Harry Styles tot Coldplay

Spotify nam per Zweinsteinafdeling ook de meeste gestreamde nummers onder de loep. ‘Everybody Talks’ van Neon Trees, ‘Cenutries’ van Fall Out Boy en ‘Kiwi’ van Harry Styles zijn bij Griffoendor het populairst. Bij Zwadderich luisteren ze het liefst naar ‘Daddy Issues’ van The Neighbourhood, ‘You should see me in a crown’ van Billie Eilish en ‘Why’d You Only Call Me When You’re High’ van Arctic Monkeys. ‘Golden’ van Harry Styles, ‘Yellow’ van Coldplay en ‘Ophelia’ van The Lumineers zijn dan weer populair bij Huffelpuf en Billie Eilish’ ‘ocean eyes’ en ‘Sweater Weather’ van The Neighbourhood zijn de favoriete nummers van Ravenklauw-aanhangers.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '